Πάτρα: «Πάγωσε» η απονομή δικαιοσύνης – Στις 10.000 οι δίκες που αναβλήθηκαν λόγω της αποχής των Δικηγόρων

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρεις μήνες από την έναρξη των κινητοποιήσεων ενάντια στο Ασφαλιστικό – Φορολογικό νομοσχέδιο

Την ώρα που οι Δικηγόροι της Πάτρας συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τον αγώνα τους κατά του Ασφαλιστικού – Φορολογικού  νομοσχεδίου που προωθεί η Κυβέρνηση, την ίδια ώρα στο ήδη «προβληματικό» σύστημα για γρήγορη απονομή δικαιοσύνης έρχονται να προστεθούν και οι περίπου 10.000 υποθέσεις , η εκδίκαση των οποίων πήραν αναβολή, λόγω της αποχής των Νομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, για το χρονικό διάστημα από τις 12 Ιανουαρίου έως και σήμερα 8 Απριλίου, οπότε και άρχισαν οι κινητοποιήσεις των Δικηγόρων,  στα Δικαστήρια της Πάτρας  (Ειρηνοδικείο – Πρωτοδικείο – Εισαγγελία) ανεβλήθησαν περί τις 5.000 πολιτικές δίκες και 5.000 ποινικές.

Ο Νομικός κόσμος της Πάτρας πάντως δηλώνει αποφασισμένος να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, που όπως επισημαίνεται σχετίζονται άμεσα με την συνέχεια του επαγγέλματος και την επιβίωση τους.

Υπενθυμίζεται πως και οι Δικηγόροι της Πάτρας, απέχουν από τα καθήκοντα τους έως και τις 15 Απριλίου, μετά από σχετική απόφαση του Συντονιστικού των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Διαβάστε επίσης