Η Βυζαντινή - Παραδοσιακή χορωδία των Πατρών "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ" ...στον Πειραιά

Το Σάββατο 9 Απριλίου

Το ερχόμενο Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 7.00μ.μ., η Βυζαντινή – Παραδοσιακή χορωδία των Πατρών «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», υπό την διεύθυνση του χοράρχη της  Πρωτοψάλτη κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου,  θα λάβει μέρος σε συναυλία Εκκλησιαστικής μουσικής που γίνεται στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με τίτλο «Υπεραγία Θεοτόκος – Η Υπέρμαχος Στρατηγός», στα πλαίσια των ετησίων εκδηλώσεων των «Ευαγγελιστρίων 2016».

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ι. Μ. Πειραιώς και της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, συμμετέχουν ακόμη ο Βυζαντινός χορός «Εν Ψαλτηρίω», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Φωτόπουλου και  ο παιδικός χορός του Σχολείου Ψαλτικής.

Στην μουσική συναυλία, ο Βυζαντινός χορός συμμετέχει μετά την αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης της  Ι. Μ. Πειραιώς και των υπευθύνων της διοργάνωσης των «Ευαγγελιστρίων 2016» και θα παρουσιάσει επιλεγμένα Θεομητορικά μέλη και γνωστούς διαχρονικούς Βυζαντινούς ύμνους, με εναλλαγή κατανυκτικών μελωδημάτων και επίκαιρων, πανηγυρικών χορωδιακών, Εκκλησιαστικών ασμάτων.

Τους ύμνους των χορών θα παρουσιάσει και θα αναλύσει ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Πέτρου.                                                                  

Την  εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, οποίος και θα κλείσει την συναυλία με σύντομη ομιλία του, ενώ έχουν ακόμη προσκληθεί να παρευρεθούν ιερείς, μουσικολογιώτατοι ιεροψάλτες, οι Αρχές της πόλης και πλήθος κόσμου. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ