Πάτρα: Συνεχίζει για Αγίους Θεοδώρους η πορεία κατά της ανεργίας - Θερμή η υποδοχή στην Κόρινθο - ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

λεωφορελια αναχωρούν και από την Πάτρα

Στην Κόρινθο διανυκτέρευσε χθες η πορεία που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας και σήμερα οι οδοιπόροι ξεκίνησαν για τους Αγίους Θεοδώρους. Στις 7.30 το πρωί ξεκίνησαν από την Πάτρα λεωφορεία τα οποία μετέφεραν στην Κόρινθο πολίτες οι οποίοι  είχαν δηλώσει συμμετοχή  στο συγκεκριμένο τμήμα πορείας και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Δείτε εδώ βίντεο

Χθες βράδυ στην Κόρινθο, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου υποδέχτηκε την πορεία στην αρχή της Βιομηχανικής Ζώνης με πανό και συνθήματα. Το μπλοκ του ΕΚ ενώθηκε στο τέλος της πορείας όπου όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υποδοχής.

 

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου, περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορινθίων «Η Τερψιχόρη» και τραγούδια από το συγκρότημα «Τα Χάλκινα Κορίνθου» και την «Ρεμπέτικη Παρέα».

Νωρίτερα έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό, τον πρόεδρο του ΕΚ Κορίνθου Κώστα Κατεμή, τη Φρόσω Τσαρμπού από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου, τον Ηλία Τσολακίδη εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Γ. Τριπικέλη πρόεδρο της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και του Κοινωνικού Ιατρείου.

Στην μαζική συγκέντρωση μίλησε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Δηλώσεις συμμετοχής στα συνδικάτα και στους φορείς για τη συμμετοχή στην πορεία
Πέμπτη 7 Απρίλη
- Οι Λαϊκές Επιτροπές από Καισαριανή, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Βύρωνα συμμετέχουν στην πορεία από την Κόρινθο μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους.
Παρασκευή 8 Απρίλη
- Οι Λαϊκές Επιτροπές στο Δήμο Αθήνας συμμετέχουν στην πορεία από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι Μέγαρα, με αναχώρηση από την πλατεία Καραϊσκάκη στις 7.30 π.μ. (δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 211.7054821 και 697.3433.521).
Σάββατο 9 Απρίλη
H Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας δρομολογεί στις 7.30 πούλμαν από την πλατεία Καραϊσκάκη για τα Μέγαρα. Συμμετοχή στα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας, ώρες 9 π.μ.-2 μ.μ., τηλ.: 210 - 5225234 και στο Συνδικάτο Οικοδόμων 210 - 3827122.
- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί τα μέλη του να περπατήσουν ξεκινώντας από τα Μέγαρα και την Κυριακή 10 Απρίλη με αφετηρία την Ελευσίνα και τελικό προορισμό το Σύνταγμα.
- Στο τμήμα Μέγαρα - Ελευσίνα θα συμμετάσχει στην πορεία και η ΠΕΜΕΝ.
Κυριακή 10 Απρίλη
- Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά δρομολογεί πούλμαν στις 7.30 π.μ. από την πλ. Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) για την Ελευσίνα. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας 210-5221137 και 210 - 5238163.
- Λεωφορείο για τη συμμετοχή στην πορεία δρομολογεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, με αναχώρηση στις 7.30 π.μ., από την πλατεία Καραϊσκάκη.
- Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας θα πορευτεί από την Ελευσίνα μέχρι το Σύνταγμα.
- Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής.
- Η Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω ξεκινάει στις 11 π.μ. από Ιερά Οδό και Καραϊσκάκη, για να υποδεχτεί την πορεία στο Παλατάκι στο Χαϊδάρι και να συνεχίσει μαζί της μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό, στο Σύνταγμα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ