Ανοησίες !

του απόστολου ι. βουλδη

Αίφνης αρχίσαμε να μαλώνουμε για το ποιος είναι περισσότερο ανόητος από τον άλλο, ή ποιος προβαίνει σε υπέρμετρες ανοησίες!

Οι διαρροές του WikiLeaks προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις και μερικοί βρήκαν την ευκαιρία για λεονταρισμούς.

Η πέραν του Ατλαντικού επικεφαλής του ΔΝΤ με αιχμηρή δήλωση απάντησε στα σχόλια, αποδεικνύοντας πως η κυρία Λαγκάρντ γνωρίζει και άλλα γαλλικά πέραν της μητρικής της γλώσσας.

Για να έλθει αυτονόητα και η απάντηση από κυβερνητικές πηγές , αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις …ανοησίες των καθυστερήσεων που παίζει το Ταμείο.

Όλα αυτά όμως συμβαίνουν όχι σε ένα αδιάφορα χρονικά σημείο, αλλά στην κρισιμότερη στιγμή των συνομιλιών με το κουαρτέτο. Και το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα, μα εάν σε δύο εβδομάδες θα έχουμε φθάσει στο σημείο της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης , ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία.

Για την οποία ελάχιστα λέγονται και ακόμη λιγότερα γράφονται. Με δεδομένο πως ίσως είναι μετρημένοι στα δάκτυλα όσοι έχουν εντρυφήσει στην στρατηγική του οικονομικού επιτελείου. Που έχει οριοθετήσει ως κομβικό σημείο τα 5,4 δις ευρώ επιπλέον μέτρα για «να δώσουμε τα  χέρια» με τους δανειστές.

Από πού θα αλιευθεί το ποσό δεν είναι δύσκολο ούτε και για τον πλέον αδαή να αντιληφθεί. Και είναι απορίας άξιον από πού απορρέει η υπερβολική αισιοδοξία του Αλέξη Τσίπρα, που αναφώνησε προσφάτως πως η επικείμενη Ανάσταση, που θα γιορτάσει η χριστιανοσύνη, θα συνδυαστεί και με την ανάσταση της οικονομίας.

Όλα θα συμφωνήσουμε πως κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ωστόσο επειδή τα προηγούμενα χρόνια αρκετοί έχουν υποσχεθεί την ανάκαμψη του έθνους, που ποτέ δεν ήλθε, ας αρκεστούμε… σε μικρό καλάθι.

Γιατί αν κρατήσουμε μεγαλύτερο , το πιθανότερο είναι να μας πουν ανόητους !

 

Διαβάστε επίσης