Θάνος Βερεμής :Ηρωϊδες οι Μαριέττα Γιαννάκου και Αννα Διαμαντοπούλου

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

«Η Παιδεία είναι ίσως η σοβαρότερη πρώτη ύλη που διαθέτει η χώρα», υποστηρίζει ο καθηγητής και ιστορικός κ. Θάνος Βερέμης, αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Υπό αυτή την έννοια, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο καθηγητής αναφέρθηκε στο έγκλημα που διαπράττεται στην χώρα κατά της Παιδείας και χαρακτήρισε ηρωΐδες τις πρώην υπουργούς κυρίες Μαριέττα Γιαννάκου και Άννα Διαμαντοπούλου, οι οποίες επιχείρησαν να την αναβαθμίσουν –πλην όμως, κάποιοι δεν έχουν λόγο να επιθυμούν κάτι τέτοιο στην χώρα.

«Με αυτά που γίνονται εις βάρος της Παιδείας, οι γονείς θα έπρεπε να πάνε να κάψουν το υπουργείο», είπε ο κ. Θάνος Βερέμης. Όντως, από την άποψη αυτή, ο ομιλητής δεν έχει άδικο. Όταν γνωρίζει κανείς ποιο είναι τελικά το κόστος της Παιδείας στην χώρα μας, η καταστροφή του εκπαιδευτικού συστήματος που επιχειρείται είναι χειρότερη από την κρίση.

Ως φαίνεται, όμως, η παρούσα κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που σκέπτονται και μπορούν να αριστεύουν. Προτιμά τα αλαλάζοντα κύμβαλα και τους ανεγκέφαλους χειροκροτητές. Είναι πολυτιμότερα για τις επιδιώξεις της τα πνευματικά απορρίμματα, όπως αυτά που σήμερα δεσπόζουν στα περισσότερα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα.

 

Διαβάστε επίσης