Δυτ. Ελλάδα: Πρόσφυγες ζητούν να μεταφερθούν στην Κυλλήνη να βρουν τις οικογένειές τους

φιλοξενες και ανθρωπινες οι εγκαταστάσεις στη Μυρσίνη

Κι άλλοι πρόσφυγες αναμένονται σήμερα στην Ηλεία, καθώς   631 πρόσφυγες, αναχώρησαν σήμερα  Πέμπτη με λεωφορεία από τον Πειραιά για κέντρα προσωρινής φιλοξενίας σε Κυλλήνη, Ιωάννινα και Πιερία. Μάλιστα, ορισμένοι που αναχώρησαν για τον Κατσικά στα Ιωάννινα, ζήτησαν να μεταφερθούν στην Κυλλήνη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για οικογένειες που χωρίστηκαν.

Στον Κατσικά επικράτησε ένταση. Αρκετοί από τους πρόσφυγες παρέμεναν για ώρες στο λεωφορείο και ζητούσαν επίμονα είτε  να μεταφερθούν στην Ηλεία, είτε να επιστρέψουν στον Πειραιά.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις στις 3 τα ξημερώματα 210 πρόσφυγες δέχτηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία και να μπουν στις σκηνές στο κέντρο φιλοξενίας.

Γεγονός είναι ότι το παραθεριστικό συγκρότημα στη Μυρσίνη Ηλείας έχει προσαρμοστεί με τρόπο που να ανταποκρίνεται σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, έναντι των πρόχειρων καταυλισμών με σκηνές.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα αποτυπώνουν τις αξιοπρεπεις συνθήκες της Μυρσίνης, αλλά και τη συμπαράσταση των ανθρώπων της Ηλείας, καθώς από το πρωϊ βρίσκονται επί τόπου για ο,τιδήποτε χρειαστεί.

 

 

«Αν κατέβουμε θα μείνουμε για πολύ καιρό εδώ», είπε μία γυναίκα από τη Συρία μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Μέναμε στο λιμάνι. Ήρθαν οι οργανώσεις και οι μεταφραστές και μας είπαν ότι θα μας πάνε σε ένα κάμπινγκ, με σπίτια κι ανθρώπινες συνθήκες. Είναι μόνο δύο ώρες από την Αθήνα κι αν δεν σας αρέσει θα γυρίσετε με το ίδιο λεωφορείο. Ανεβήκαμε στα λεωφορεία... Είμαστε εννέα ώρες στο δρόμο. Και ήρθαμε σε έναν χώρο με άθλιες συνθήκες.», συμπλήρωσε, εννοώντας τις παραθεριστικές κατοικίες της Μυρσίνης.

 

Διαβάστε επίσης