Πάτρα: Συνάντηση του Ηρακλή Ρούπα με την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου

συζητησαν εκτενώς το θέμα της ανεργίας

Με το ποσοστό ανεργίας να υπερβαίνει το 48% στην Αχαια και το Πανελλαδικό επίπεδο μακροχρόνια ανέργων να ανέρχεται σε 70%, η ανάγκη αναζήτησης διεξόδων μέσω ανταλλαγής απόψεων καθίσταται επιτακτική.
Υπάρχουν διέξοδοι για την διαμόρφωση προοπτικής ανάσχεσης της ανεργίας και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ειδικά για τους νέους. Οι λύσεις δεν βρίσκονται μόνον στα προγράμματα στήριξης ή μερικής απασχόλησης. Αυτή είναι η εύκολη διέξοδος που όμως έχει περιορισμένη προοπτική και ως βάση, κοντόφθαλμη πολιτική θεώρηση.
Η κοινωνική επιχειρηματικότητα και η διαμόρφωση νέου τύπου συνεταιρισμούς αποτελεί μία από τις πολλές καινοτόμες διεξόδους. Αρκεί να τις αντιληφθούν οι πολιτικοί και να «επιβάλλουν» την υλοποίησή τους εκείνοι οι πολίτες που μπορεί να δείξουν διάθεση για ενεργητικότητα παρά την ψυχολογική κατάπτωση.
Θέματα από τα πολλά που συζητήσαμε με την κα Νικολάου. Ειδικότερα δε τα παραδείγματα του Casino Ρίου καθώς και του εργοστασίου της Delica. Ένα είναι σίγουρο: H λύσεις στο πρόβλημα γενιάς της ανεργίας δεν βρίσκονται μέσα από ημερίδες, συνέδρια, επερωτήσεις και συγκεντρώσεις. Γνώση και διάθεση για υπερβάσεις –έξω από παλαιοπολιτικές νόρμες του παρελθόντος-που δύσκολα όμως μέχρι σήμερα διακρίνω από τους περισσότερους πολιτικούς. 

Αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας Ηρακλής Ρούπας.
 
 

Διαβάστε επίσης