ΣΕΤΕ: Αισιοδοξία για αύξηση των τουριστικών εσόδων κατά 800 εκατ. ευρώ

αναμένει για το 2016 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Αύξηση των τουριστικών εσόδων κατά 800 εκατ. ευρώ, στα 15 δισ. ευρώ, αναμένει για το 2016 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, θέτοντας ως αναγκαία προϋπόθεση το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Όπως εξήγησε αναλυτικά, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, η περαιτέρω βελτίωση των εσόδων - κατά το ήμισυ -  επίκειται να προέλθει από τους 900.000 Ρώσους τουρίστες που αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος θα ενισχύσει το ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 19,5% - ποσοστό διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Ο κ. Ανδρεάδης διευκρίνισε ωστόσο, ότι οι εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ προϋποθέτουν την ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση του προγράμματος και την ανάσχεση των προσφυγικών ροών.

Κάνοντας ειδική μνεία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, εκτίμησε ότι θα υπάρξει μία ανάκαμψη στις «καθυστερημένες» κρατήσεις, η οποία θα καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους.

Σχετικά με τη φορολόγηση του κλάδου, διαμήνυσε ότι το δημόσιο χάνει πάνω από 200 εκατ. ευρώ ετησίως, από τη μη αποτελεσματική φορολόγηση των τουριστικών υπηρεσιών που παρέχονται από μη επαγγελματίες του χώρου.

Διαβάστε επίσης