Πάτρα: Συναγερμός στην τοπική ΕΛΑΣ, μετά από αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο της πόλης

μεταξυ αλλοδαπων, μπροστα στα ματια διερχομενων

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών  σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής στο κέντρο της Πάτρας, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην τοπική Αστυνομία, με στόχο αν διακριβωθεί αν ευσταθούν οι πληροφορίες κατά πόσο υπάρχει ομάδα "οπλισμένων" με αιχμηρά αντικείμενα αλλοδαπών που δρουν με επικίνδυνο τρόπο.

Ειδικότερα, μια ομάδα νεαρών Αφγανών, περίπου 15 ατόμων - όπως καταγγέλθηκε- τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο δύο αλλοδαπούς,  στη διασταύρωση της Λεωφόρου Δ. Γούναρη με την Αγίου Ανδρέου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια διερχομένων. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό διαδραματίστηκε στην Ακτή Δυμαίων, στο ύψος της Πολιτείας. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται για δύο διαφορετικά συμβάντα, αλλά για ένα, το οποίο ενδέχεται να ξεκίνησε από την παραλιακή και να εξελίχθηκε στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το κίνητρο ήταν χρηματικές διαφορές.

Οι τραυματίες  μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".

Επισήμως η Αστυνομία δεν ενεπλάκη, ούτε ειδοποιήθηκε για το περιστατικό. Στο πλαίσιο όμως της επιχειρησιακής ετοιμότητας που υπάρχει συναρτώμενη με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, από την  τοπική ΕΛΑΣ  γίνονται έρευνες τόσο  για τον εντοπισμό των δραστών, όσο και για να διαπιστωθεί αν υπάρχει  κρυμμένος "οπλισμός" - επίσης όπως καταγγέλθηκ.

Αυξημένη επαγρύπνηση υπάρχει για  τα σημεία όπου καταφεύγουν μετανάστες και συγκεκριμένα στο πρώην χώρο της ΑΒΕΞ, το πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου, στην Άνθεια και στους χώρους του πρώην εργοστασίου της Π-Π.

 

Διαβάστε επίσης