Φιλοξενία...επί χάρτου

το σχόλιο του ηρακλή ρούπα για το προσφυγικό

Ο τομεάρχης οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας Ηρακλής Ρούπας , σε σχόλιό του για το προσφυγικο ανέφερε: Με τα σημερινά δεδομένα ο μεγάλος χαμένος είναι η Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση και ο Αλ. Τσίπρας θέλοντας να φανούν χρήσιμοι στην Α. Μέρκελ αποδέχθηκαν ήδη από τον Οκτώβρη για την Ελλάδα τον ρόλο του στρατοπέδου συγκέντρωσης όσων ούτε στην Ευρώπη θα επανεγκατασταθούν ως πρόσφυγες δικαιούμενοι διεθνούς προστασίας, ούτε ως παράτυποι μετανάστες θα μπορούσαν να επιστραφούν στην Τουρκία.
Αποδεχόμενη σε ελληνικό έδαφος Τούρκους τοποτηρητές, έχοντας αποδεχθεί την «νατοποίηση» του Αιγαίου και μετατρέποντας την Ελλάδα σε στρατόπεδο αποθήκευσης ψυχών, οι χειρισμοί της κυβέρνησης οδηγούν σε αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας και υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής και ανάκαμψης της χώρας…
Η Αχαΐα καλείται να αναλάβει και εκείνη την "φιλοξενία" κάποιων προσφύγων. Σήμερα έχει συγκληθεί σύσκεψη από τον Περιφερειάρχη. Χωρίς όμως σαφείς δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση για διατήρηση της επισιτιστικής, υγειονομικής και κοινωνικής στήριξης των ανθρώπων αυτών, την χρηματοδότηση των υποστηρικτικών υποδομών -όχι με υποσχέσεις αλλά με πράξεις- δεν είναι δυνατόν να γίνει θετική προσέγγιση από τους Δήμους. Οι πρόσφυγες –καθώς οι παράτυποι μετανάστες πρέπει να αντιμετωπίζονται με άλλο νομικό και διοικητικό πλαίσιο- πρέπει να αντιμετωπισθούν ανθρώπινα, λαμβάνοντας όμως υπόψη και της ευαισθησίες των κατοίκων των περιοχών που εξετάζονται ως τόποι φιλοξενίας. Ευαισθησίες που δυστυχώς η Κυβέρνηση αδυνατεί να επιδείξει εν μέσω ιδεοληψιών και ανικανότητας. Απαιτείται προγραμματισμός και σοβαρή στάση από όλους.
                                                                                  
 

Διαβάστε επίσης