Δυτική Ελλάδα: Στον αστικό ιστό οι χώροι φιλοξενίας προσφύγων - Τι αναφέρει το έγγραφο του Υπουργείου - Ζητούν άμεσες προτάσεις από Περιφέρεια και Δήμους

Δείτε τι αναζητείται από το κράτος

Άμεσα να στείλουν τις προτάσεις τους για να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής των χώρων φιλοξενίας προσφύγων, ζητά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, όπως τονίζεται κατάλληλοι χώροι για να καλύψουν αυτές τις άμεσες ανάγκες είναι χώροι άμεσα διαθέσιμοι, ή που χρειάζονται μικρές εργασίες για να χρησιμοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα από το κράτος για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Μάλιστα στο έγγραφο δίνονται και παραδείγματα, όπως ελεύθερα οικόπεδα, εκθεσιακά κέντρα, γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις, ξενοδοχεία κ.α. που δεν χρησιμοποιούνται.

Παράλληλα, όπως τονίζεται θα πρέπει να είναι εντός αστικού ιστού ή πλησίον, να είναι δυνατή η σύνδεση με ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτρισμό και προσβάσιμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το έγγραφο καταλήγει, σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr λέγοντας πως "παρακαλούμε άμεσα για την ανταπόκρισή σας και τις δικές σας ενέργειες, λόγω των ειδικών συνθηκών".

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως άμεσα θα επικοινωνήσει με όλους τους Δημάρχους, την Εκκλησία και τους φορείς και πως την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίζεται σύσκεψη φορέων για να συζητηθεί το θέμα.

Διαβάστε επίσης