Δυτική Αχαΐα: Διήμερη περιοδεία Ριζούλη στον κάμπο και επαφές για αγροτικά ζητήματα

Τι του είπαν οι αγρότες

Ο βουλευτής Αχαΐας επισκέφθηκε στις 10 και 11 Μαρτίου περιοχές της Δυτικής Αχαΐας όπου και συνομίλησε με αγρότες για τα προβλήματα του κλάδου αλλά και τις ευκαιρίες για την αγροτική παραγωγή στο νέο περιβάλλον.

Την Πέμπτη στις 10/3 κατόπιν προσκλήσεως επισκέφθηκε το Ριόλο Αχαΐας όπου και συζήτησε με αγρότες για τις δυνατότητες ενίσχυσης τους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το νέο ΕΣΠΑ.

Έμφαση δόθηκε στις ευκαιρίες ενίσχυσης των νέων αγροτών και στο συνεταιριστικό καθεστώς λειτουργίας των αγροτικών συλλόγων για το οποίο σύντομα θα κυρωθεί σχετική νομοθεσία στη Βουλή.

Την Παρασκευή 11/3, κατόπιν προσκλήσεως, ο Ανδρέας Ριζούλης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού Σαγεϊκων Μπουλή Αντρέα και μέλη του συνεταιρισμού. 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η λειτουργία του τοπικού συνεταιρισμού, η ανάπτυξη του καθώς και ζητήματα που αφορούν την τοπική παραγωγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνεταιρισμός κλείνει φέτος 100 χρόνια αδιάληπτης λειτουργίας. 

Ο Ανδρέας Ριζούλης συμφώνησε να επισκεφτεί σύντομα πάλι τις ίδιες περιοχές και να συνομιλήσει με τον κόσμο πιο διεξοδικά για τα ζητήματα που προέκυψαν. 

Στο μεσοδιάστημα, δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει λύσεις για συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής. 

Διαβάστε επίσης