Στουρνάρας: Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα

«ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ GREXIT ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ»

Για τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και το Grexit μίλησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 Οre».

O κ. Στουρνάρας καθησύχασε τους επενδυτές αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη βούληση της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Έκρουσε ωστόσο, τον κώδωνα του κινδύνου ως προς το κόστος της προσφυγικής κρίσης.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να υλοποιηθούν όχι επειδή το ζητούν οι πιστωτές, αλλά επειδή είναι απαραίτητες για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. «Χρειαζόμαστε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα στο οποίο όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, πληρώνουν όσα οφείλουν».
Εξέφρασε επιπλέον την επιθυμία του να υπάρξει μια νέα προσέγγιση «πιο φιλελεύθερη» ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις και αυτό όπως είπε είναι ιδιαίτερα σημαντικό, «γιατί στην Ελλάδα χρειαζόμαστε περισσότερες άμεσες ιδιωτικές επενδύσεις».

«Οι ιδιωτικές επενδύσεις μπορούν να έλθουν ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία θα επέτρεπε την ανάπτυξη του τομέα των ακινήτων, μέσω της αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου. Για να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις, θα πρέπει να κάνουμε ορισμένες αλλαγές στη νομοθεσία για τις χρήσεις γης. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη».



 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ