Αντίδραση της ΝΔ για τους τούρκους αξιωματούχους στα νησιά

Κουμουτσάκος: Οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η παραδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης ότι θα εγκατασταθούν τούρκοι αξιωματούχοι σε ελληνικά νησιά, προκειμένου να εποπτεύουν τη διαδικασία επανεισδοχής μεταναστών.

«Θα υπάρχει δυνατότητα να υπάρχουν τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι θα φροντίζουν, ώστε να γίνεται η προώθηση γρηγορότερα, με ταχύτερο τρόπο, ώστε μέσα σε 48 ώρες να επιστρέφονται οι οικονομικοί μετανάστες, αυτοί που δεν χρήζουν προστασίας στην Τουρκία» είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Οφείλουν να δώσουν άμεσες εξηγήσεις για ένα θέμα που προβληματίζει και ανησυχεί όλους τους Έλληνες» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Εκεί έφτασαν τα πράγματα! Η κυβέρνηση ομολόγησε. Παντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι κυβερνούν την Ελλάδα στην πιο δύσκολη από το 1974 στιγμή της» πρόσθεσε.

Μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε: «Καταλαβαίνω την αγωνία. Νομίζω όμως ότι ενώ ξεκινάει από μια αθώα αγωνία, υπάρχει μια διάθεση κακής αντιπολίτευσης. Αυτή είναι μια συμφωνία του 2002. Είναι η συμφωνία επανεισδοχής, δεν είχε ενεργοποιηθεί  και προέβλεπε αξιωματικό της Τουρκίας στη Μυτιλήνη και αξιωματικό δικό μας στο Δεκελί. Θα είναι αμοιβαίο. Είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Δεν άπτεται ζητημάτων εθνικής ανεξαρτησίας» τόνισε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ