Εθελοντές Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: 34 χρόνια "φύλακας άγγελος" του Πατρινού Καρναβαλιού - Δείτε το φετινό σχεδιασμό

ανακοίνωση

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για 34η συνεχή χρονιά φέτος, έχει την τιμή και την ευθύνη της αποκλειστικής Υγειονομικής και Διασωστικής κάλυψης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.

Εν όψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων του μεγαλύτερου πανελλαδικά πολιτιστικού θεσμού, ο οποίος μετρά σχεδόν 190 χρόνια ιστορία, έχει εκπονηθεί πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού προκύψει, κατά τη “Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση” του Σαββάτου 12 Μαρτίου, στη “Μεγάλη Παρέλαση” της Κυριακής 13 Μαρτίου καθώς και κατά την τελετή λήξης της διοργάνωσης το βράδυ της Κυριακής.

Για την κάλυψη των ανωτέρω εκδηλώσεων, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, θα διαθέσει δύναμη περίπου 130 Εθελοντών ανά ημέρα, κατανεμημένων σε όλο το μήκος των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών.

Παράλληλα θα διατεθούν δύο ασθενοφόρα οχήματα, ένα όχημα με εξοπλισμό διάσωσης καθώς και ο απαραίτητος υγειονομικός, διασωστικός και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός. Ιδιαίτερα δε για την τελετή λήξης, θα διατεθεί εκτός των άλλων και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος με το πλήρωμά του και ομάδα Ναυαγοσωστών.

Επιπλέον, στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, θα οργανωθεί όπως κάθε χρόνο, Υγειονομικός Σταθμός στελεχωμένος από Εθελοντές Σαμαρείτες με ειδικότητες Ιατρών και Νοσηλευτών. Παράλληλα θα λειτουργεί και Ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών, για τον καλύτερο συντονισμό του έργου των Εθελοντών και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Ε.Κ.Α.Β., την Ελληνική Αστυνομία, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων,  και τα Νοσοκομεία “Άγιος Ανδρέας”, Π.Γ.Ν.Π “Παναγία η Βοήθεια” και Παίδων “Καραμανδάνειο”.

Σημειώνεται ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα όλες τις ενδιάμεσες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, αρχής γενομένης από την τελετή έναρξης, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016.

Η Διοίκηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, εύχεται στους Εθελοντές που θα εργαστούν κατά το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού “Καλή Δύναμη”, ώστε να φέρουν επιτυχώς εις πέρας το δύσκολο και απαιτητικό έργο τους. Επίσης εύχεται στις εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών της πόλης και των καρναβαλιστών “Καλό Καρναβάλι”, διασκεδάζοντας υπεύθυνα!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ