Υπό καταρρακτώδη βροχή συνόδευσαν την "Γιαννούλα την Κουλουρού" στην Πλατεία Γεωργίου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κανονικά τηρήθηκε το έθιμο παρά την κακοκαιρία

Κρατώντας ομπρέλες πολίτες και συμμετέχοντες στην αναβίωση του εθίμου του Γάμου της Γιαννούλας της Κουλουρού, συνόδευσαν την νύφη στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως τιποτα δεν μπορεί να πτοήσει τους Πατρινούς, που ξέρουν να γιορτάζουν το Καρναβάλι και τις παραδόσεις του.

Κόντρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες καθώς την ώρα της πραγματοποίησης του δρώμενου, έντονη και συνεχής ήταν η βροχόπτωση, όλα έγιναν όπως είχαν προγραμματιστεί, με τους πατρινούς να δίνουν το παρόν στις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης.

12789982_10208690283805170_1331433439_o_0.jpg

"Ο Γάμος της Γιαννούλας της Κουλουρούς» και η αναβίωση των λαϊκών εθίμων τα οποία έχουν συνδεθεί με την παραδοσιακή όψη της Αποκριάς και διατηρήθηκαν στο πέρασμα των χρόνων. Παραδοσιακά καρναβαλικά δρώμενα, μουσικές, ξέφρενο κέφι και αυθεντική ανατρεπτική διάθεση στη διαπασών αναπτύχθηκαν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, ενώνοντας όλη την πόλη σε ένα εορταστικό πανηγύρι.

Για τον σκοπό αυτό ξεδιπλώθηκαν δυο παραδοσιακές πομπές μεταμφιεσμένων. Η μία, η πομπή του γαμπρού Γουίλσον, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Πίνδου και συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής ακουλούθησε τη διαδρομή Πλατεία Πίνδου (Γούναρη και Αγίου Ανδρέου) - Γούναρη - Κορίνθου - Πλατεία Γεωργίου Α΄ και η δεύτερη, η γαμήλια πομπή της Γιαννούλας με εκκίνηση την πλατεία Ταμπαχάνων ακολούθησε τη διαδρομή Γερμανού - Πλατεία Αγίου Γεωργίου - 25ης Μαρτίου - Αγίου Νικολάου - Κορίνθου -   Κολοκοτρώνη - Μαιζώνος - Πλατεία Γεωργίου Α΄ σκορπίζοντας το γέλιο και τον ενθουσιασμό και χαιρετώντας τον κόσμο. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ