Πάτρα: Ξεκίνησε η βροχόπτωση και οι σποραδικές καταιγίδες - Σε επιφυλακή Περιφέρεια και Δήμος για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
φωτογραφία αρχείου

Έντονη βροχόπτωση και σποραδικές καταιγίδες έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα στην Πάτρα, κάνοντας... αρχή, όπως φαίνεται στα έντονα καιρικά φαινόμενα όπως έχουν προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους.

Ήδη οι Αρχές, Περιφέρεια και Δήμοι σε ολόκληρη την Αχαία είναι σε επιφυλακή εξαιτίας του έκτακτου σήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που προέβλεπε στην ευρύτερη περιοχή έκτακτα καιρικά φαινόμενα που θα ξεκινούσαν από απόψε μέχρι και το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου. 

Πιο αναλυτικά, έως αύριο το μεσημέρι θα επικρατήσουν στην Δυτική Ελλάδα,  ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα επεκταθούν ακόμα και με τοπικές χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Μακεδονία,  δυτική και κεντρική Στερεά και Πελοπόννησο.

Από απόψε τη νύχτα και κατά περιόδους, τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, ενώ από την Παρασκευή σταδιακά και μέχρι το πρωί του Σαββάτου θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, τα παραπάνω φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού, χιόνια θα πέσουν από απόψε το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ορεινά της Πελοποννήσου, καθώς και στα ημιορεινά άνω των 700 μέτρων.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ