Πάτρα - Βολές Πετρόπουλου για το αθλητικό κέντρο στην Αγυιά: "Κάποιοι δεν θέλουν να γίνει..."

"εμμονή που θα οδηγήσει σε επ αόριτον αναβολή"

Παρέμβαση για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αγυιά κάνει ο αρμόδιος συνεργάτης του δημάρχου Πατρέων, Τάκης Πετρόπολος. Σε κείμενό του, αφήνει αιχμές για εμμονή που θα οδηγήσει σε επ αόριστον αναβολή του έργου και εξηγεί:  

Το μείζον για την πόλη είναι η ΑΜΕΣΗ κατασκευή σύγχρονου Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου στη θέση του κατεστραμμένου Παλιού Κολυμβητηρίου Αγυιάς, που θα εξυπηρετεί δωρεάν τις ανάγκες άθλησης και αναψυχής δεκάδων χιλιάδων πολιτών και θα βελτιώσει την εικόνα της πόλης.
Αν το Κέντρο αυτό θα περιλαμβάνει και κλειστό κολυμβητήριο είναι από κάθε άποψη πολύ σημαντικό και πέρα από όλα τα άλλα θα προσδώσει και στην ίδια τη δομή μεγαλύτερη δυναμική. Επομένως κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει σε αυτό και φυσικά δεν διαφωνεί ούτε η Δημοτική Αρχή.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου προσκρούει στους πολεοδομικούς περιορισμούς που έχουν στο μεταξύ επιβληθεί στη συγκεκριμένη περιοχή και στη γενικότερη δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Η εμμονή στην κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου μπορεί να λειτουργήσει σαν αιτία ή πρόσχημα επ' αόριστον αναβολής ενός σημαντικού για την πόλη έργου, για το οποίο η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα εκτελέσει άμεσα με τη σύμπραξη του Δήμου. 
Ο Αρκτικός Τομέας της πόλης χρειάζεται οπωσδήποτε ένα κλειστό κολυμβητήριο, που μπορεί όμως να κατασκευαστεί και σε άλλο δημόσιο χώρο και να διεκδικηθεί μεσοπρόθεσμα ανεξάρτητα και από το Αθλητικό Κέντρο Αγυιάς και χωρίς να το φρενάρει.
Η πόλη έχει ανάγκη και από άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις και αυτή η ανάγκη θα αναδειχθεί σύντομα από το Δήμο, αλλά στην παρούσα φάση τα πλέον επείγοντα είναι το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΥΙΑΣ, το ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ και τα ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΦΑΛΟΣ και από άποψη τακτικής πρέπει να συνενώσουμε τις προσπάθειες μας, να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας και να τα διεκδικήσουμε δυναμικά και άμεσα.
Άλλωστε και για τα τρία αυτά έργα έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση!