Αχαϊα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Παναχαϊκό

κινητοποιήθηκαν ισχυρες δυνάμεις
Φωτογραφία: Θανάσης Σωτηρόπουλος - ΕΟΣ Πάτρας

ΝΕΟΤΕΡΑ 23.59: Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πριν τα μεσάνυχτα η φωτιά που ξέσπασε στις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής στο Παναχαϊκό. Η φωτιά κατέκαψε 2 στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά η πληροφορία που μεταφέρθηκε από το πύρινο μέτωπο υπήρξε ανακουφιστική και σωτήρια: "Την πιάσαμε τη φωτιά"  διαμήνυσαν οι δυνάμεις που ενεργούσαν σε υψόμετρο 900 μέτρων, υπό δύσκολες συνθήκες με πυκνή ομίχλη. Την επιχείρηση συντόνισε ο υποδιοικητής του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Αργύριος Φαλίδας που βρέθηκε επί τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η εστία εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή έξω από το Πάρκο Ανεμογγενητριών.

Τί όμως μπορεί να προκάλεσε φωτιά νύχτα στο βουνό;

Τα αίτια διερευνώνται και αναζητώνται μεταξύ διαφόρων παραμέτρων. Από τη λειτουργία των ανεμογεννητριών, την ύπαρξη υποσταθμού της ΔΕΗ σε κοντινή απόταση, ή ακόμη και από κεραυνό

ΝΕΟΤΕΡΑ 23.30: Η πυκνή ομίχλη στο Παναχαϊκό όρος δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης. Ωστόσο οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη να περιορίσουν το μέτω, ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά σε σημείο που η πρόσβαση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.

ΝΕΟΤΕΡΑ 23.11:Ενισχύσεις  δέχονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν για το Παναχαϊκό. Η προσέγγιση στην εστία είναι δύσκολη, λόγω  της μορφολογίας του όρους.  Η ανάβαση επιχειρείται από Λυκοχωρό προς Ζάστοβα.

Πρωτη ενημερωση: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ( 4 οχήματα με 12 άνδρες ) σπεύδουν στο Παναχαϊκό, έπειτα από κληση που δέχθηκε η Πυροσβεστική για πυρκαγιά κοντά  στο Πάρκο των Ανεμογεννητριών.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, καθώς ο κίνδυνος επέκτασης είναι μεγάλος.

Η εστία  είναι ορατή από διάφορα σημεία της Πάτρας.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ