Πάτρα: Νέα πρόταση Δρίτσα για την παραχώρηση της λιμενικής ζώνης - Δέσμευση υπουργού στον Κώστα Πελετίδη

κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Πάτρας, συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον αρμόδιο Υπουργό Θοδωρή Δρίτσα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Εκτός από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, παρόντες στη συνάντηση από την Δημοτική Αρχή ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς.

Η Δημοτική Αρχή παρέδωσε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούν την απόρριψη του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης που έχει αποστείλει στον Δήμο ο Υπουργός. Αναφέρθηκε στην διαχρονική διεκδίκηση της οριστικής παραχώρησης ολόκληρης της λιμενικής ζώνης για την ικανοποίηση των αυξημένων λαϊκών αναγκών στην αναψυχή, τον αθλητισμό και πολιτισμό.

Δόθηκε φάκελος με αναλυτικά στοιχεία και παρουσιάστηκαν εμπεριστατωμένα οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής (Νότιο Πάρκο, χώροι στάθμευσης κ.λπ.), οι δυσκολίες  αλλά και τα εμπόδια που δημιουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες που εποπτεύει ο Υπουργός.

Ο κ. Δρίτσας δεσμεύτηκε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, θα παρουσιάσει νέα πρόταση που τώρα επεξεργάζεται και θα αφορά την παραχώρηση της λιμενικής ζώνης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τον αρμόδιο Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα την άμεση πρόσληψη των 34 επιτυχόντων σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στη ΔΕΥΑΠ, που η πρόσληψή τους έχει μπλοκαριστεί από το πρώτο μνημόνιο.

Η συνάντηση έγινε και με την παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα, καθώς και του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, Γιώργο Μάρκου.

Ο κ. Κουρουμπλής δεν τοποθετήθηκε στο αίτημα της άμεσης πρόσληψης των 34 επιτυχόντων σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, παρά τις επισημάνσεις για τις μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και παρέπεμψε σε προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, ανταποδοτικού χαρακτήρα.

 

Διαβάστε επίσης