Πάτρα: Διασωλημένος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενήλικας με συμπτώματα γρίπης Η1Ν1

από το ΔΙΑΚΟΠΤΟ

Σοβαρό κρούσμα γρίπης Η1Ν1 σημειώθηκε σε ενήλικα από το Διακοπτό, που παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και επιπλοκές και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σχετική αναφορά, όπως αναφέρει το fiodimos.gr, έχει κάνει στο προφίλ του ο γιατρός κ. Βασίλειος Κανδηλιώτης, ο οποίος εξέτασε τον ασθενή που είχε παρουσιάσει πυρετό για δύο μέρες, αντιμετωπίζοντάς τον με απλά αντιπυρετικά μιας και ήταν γενικά σε αρκετά καλή κατάσταση και πολύ καλό κορεσμό οξυγόνου 97%, όπως τονίζει. Μέσα σε 12 ώρες όμως, ο ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με αναπνευστική δυσχέρεια, γι'αυτό και ο γιατρός ζήτησε τη μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα με τον ιό Α (Η1Ν1) να χτυπά εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τους χρονίως πάσχοντες, παιδιά και νέους. Η κορύφωσή της αναμένεται προς το τέλος του μήνα. 

Κλινικά συμπτώματα της νέας γρίπης Α:
Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει: Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38 βαθμούς κελσίου) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχα, Πονόλαιμο, Μυαλγίες, Συνάχι, Πονοκέφαλο, Ρίγη, Αίσθημα κόπωσης, Διάρροια και εμέτους. Τονίζεται ότι ασθενείς που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών. 

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 14-2-2011, μεταξύ των κυρίων συμπτωμάτων της νέας γρίπης Η1Ν1 είναι ο πολύ υψηλός πυρετός -άνω των 38,5 βαθμών κελσίου- ο οποίος επιμένει ακόμη και με παυσίπονα - αντιπυρετικά για περισσότερες από 48 ώρες, η δύσπνοια και ο έντονος πονοκέφαλος.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ