Πάτρα: Οι προτάσεις Ν. Οικονομόπουλου για την αντιμετώπιση της ανεργίας

παρεμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλιου

Η παράταξη" Πάτρα ΔΥΝΑΤΗ" συμμερίζεται τις αγωνίες της Δημοτικής αρχής για την ανεργία στην Πάτρα. Συμμερίζεται επίσης και την σοβαρή έλλειψη εργαζομένων σε κρίσιμους τομείς εργασίας του Δήμου Πατρέων όπως π.χ. η καθαριότητα.
Η παράταξή μας θα ήθελε να υπογραμμίσει ότι δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει κράτος ώστε να χρηματοδοτηθούν δράσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Αντίθετα το κράτος επιτίθεται σε όλους (ΟΤΑ, εργαζόμενους, μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και είναι η κύρια αιτία για την μόνιμη πλέον ανεργία στην χώρα.
Με δεδομένο ότι κρατική φροντίδα δεν υπάρχει και με την Πάτρα να είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία, η παράταξή μας έχει πλέον θέσει δημόσια το μείζον ζήτημα της αξιοποίησης της μεγάλης περιουσίας που διαθέτει ο Δήμος Πατρέων αλλά και η ίδια η πόλη. 
Το ερώτημα είναι: Η Πάτρα είναι η τρίτη πόλη στην Ελλάδα. Τι μπορεί να κάνει η ίδια για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας; 
Στο επομενο διαστημα , θα καταθέσουμε πλήρη πρόταση που θα πρέπει να συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο μας,με σοβαρότητα και υπευθυνότητα: 
Π.Χ:
* Το ερείπιο του Λαδόπουλου θα το αφήνουμε να σαπίζει όπως σαπίζει 20 χρόνια τώρα;
* Τα δεκάδες ακίνητα στο κέντρο της πόλης θα τα αφήσουμε κλειστά να καταρρέουν;
* Ιδέες όπως το Καρναβαλικό χωριό θα τις συζητήσουμε;

* Πρωτόκολλα Συνεργασίας με το Επιμελητήριο, την Μητρόπολη ,τον Εμπορικό σύλλογο, τον ΣΕΒ και όχι μόνο θα τις αξιοποιήσουμε;

* Το θαλάσσιο μέτωπο μπορούμε να το κάνουμε μοχλό ανάπτυξης;
* Τα 265 στρέμματα της πλαζ θα συνεχίσουμε να τα έχουμε αναξιοποίητα;

 

Νομίζω ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την καταπολέμηση της ανεργίας, πέρα από τους κοινωνικούς αγώνες που φυσικά πρέπει να συνεχιστούν και να υποστηριχθούν.

Ήρθε η Ώρα να μετρηθούμε με το πραγματικό μας ανάστημα και να αγωνιστούμε γι΄αυτο μικροκομματισμός και η αζύμωτη σκέψη ήρθε η ώρα να παραχωρήσουν τη θέση τους ,στο ρεαλισμό ,τη σύνθεση και την αποφασιστικότητα.

 

Διαβάστε επίσης