Σταφιδόπιτα για...βραβείο Γκίνες, στο Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα-Αιγιάλεια 2016"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η μεγαλύτερη σταφιδόπιτα του κόσμου μήκους περίπου 50 μ. που θα διεκδικήσει θέση στο βιβλίο Γκίνες, θα παρασκευαστεί στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Κερνάμε Ελλάδα-Αιγιάλεια 2016" που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο "Όνειρο" στη Μυρτιά Αιγίου. Την πίτα θα παρασκευάσουν μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και του Συλλόγου Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Αχαΐας.

Το Φεστιβάλ που έχει ως motto "Η Αιγιάλεια θέλει καλοπέραση", ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την ίδια μέρα στις 7 μ.μ.. Μισή ώρα αργότερα θα κοπεί και θα μοιραστεί στον κόσμο η τεράστια σταφιδόπιτα, παράλληλα με όλες τις γαστριμαργικές απολαύσεις που περιμένουν τους επισκέπτες να τις αξιολογήσουν αλλά και να πάρουν ιδέες για την καθημερινή τους διατροφή.

programma-ekdilosis.jpg

Αξιοσημείωτο είναι πως το τιμώμενο προϊόν της διοργάνωσης θα είναι η κορινθιακή σταφίδα “Vostizza”, ενός προϊόντος που συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη της Αιγιαλείας και της Ελλάδος γενικότερα. Παράλληλα, οι αρχιμάγειρες θα παρουσιάσουν τις “Εκατό και Μία συνταγές με Σταφίδα”, αναδεικνύοντας γνωστές και νέες ιδέες για γαστριμαργικές απολαύσεις. Επίσης, για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας θα καταγράψουν και θα παρουσιάσουν προς γευσιγνωσία στους επισκέπτες 300 πίτες που θα προετοιμάσουν τοπικοί μάγειρες και μαγείρισσες, ώστε το Αίγιο να αναδειχθεί ως “πόλη της παραδοσιακής πίτας”. 

Εξάλλου, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει πολύπλευρες δράσεις γαστρονομίας και μαγειρικής από πάνω από 150 σεφ από όλη τη χώρα αλλά και 60 εκθεσιακά περίπτερα τοπικών -και όχι μόνο- επιχειρήσεων του χώρου των τροφίμων και ποτών. Στόχος είναι όχι μόνο η προώθηση των τοπικών προϊόντων στην καθημερινή αλλά και υψηλή μαγειρική αλλά και η καταγραφή ντόπιων γεύσεων και συνταγών, με απώτερο σκοπό να δημοσιευτούν σε ειδική έκδοση.

Συνδιοργανωτές: 
Δήμος Αιγιαλείας - Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αιγιαλείας, Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας.

Με την υποστήριξη: Του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Δήμου Αιγιαλείας, της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων-Ε.Ε.Σ.Ε.Ε, 
του Σωματείου Μαγείρων Αχαΐας, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, του Συλλόγου Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Αχαΐας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΕΟΣΣ, Ιπποκράτους 2, 10679 Αθήνα • Τηλ. 2103610265 Fax: 2103610276 • Email: [email protected]  • www.facebook.com/ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ 2016

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ