Πάτρα: «Εισαγωγή στη μετεωρολογία» σε εκδήλωση του Ωρίωνα

Απόψε στην Πανεπιστημιούπολη

Ο "Ωρίων" προσκαλεί το κοινό στην επόμενη εκδήλωσή του που θα γίνει σήμερα  Τετάρτη  στις 21:00. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει ομιλία με τίτλο «Εισαγωγή στη μετεωρολογία». Ομιλητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Αργυρίου, Καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη Μετεωρολογία και την εξέλιξή της, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Στη συνέχεια παρουσιάζεται η σύνδεση της μετεωρολογίας με τις βασικές φυσικές επιστήμες (φυσική - μαθηματικά - χημεία) και αναλύονται τα σύγχρονα πεδία έρευνας της μετεωρολογίας. Τέλος συζητούνται ορισμένα βασικά περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία σχετίζονται με τον καιρό και το κλίμα, όπως η κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο El Niño.

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία.Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.

Διαβάστε επίσης