"Μην γίνει το παραμικρό στο ντέρμπι"

μηνυμα κοντονη ενοψει του αγωνα ΑΕΚ-ολυμπιακος

Ξεκάθαρο μήνυμα εν όψει του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό έστειλε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος παρέστη στη σύσκεψη που έγινε στη ΓΓΑ για τα μέτρα ασφαλείας του σαββατιάτικου αγώνα της Σούπερ Λιγκ και ζήτησε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να μην δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο. Ο υφυπουργός αθλητισμού ήταν αδιάλλακτος για την απόλυτη τήρηση της νομιμότητας και μεταξύ άλλων τόνισε πως η κυβέρνηση θα είναι ανυποχώρητη στα θέματα της βίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία του κ. Κοντονή στα μέτρα ασφαλείας δεν είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά και φάνηκε άλλωστε από τις συστάσεις που έκανε προς την Αστυνομία αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι.

Συγκεκριμένα, απαίτησε από τις Αρχές να τηρήσουν τα καθήκοντά τους ελέγχοντας εξονυχιστικά τον κάθε φίλαθλο, εκπληρώνοντας σχολαστικά τα καθήκοντά τους, ενώ απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των δύο ΠΑΕ επανέλαβε σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η νομιμότητα και υπάρξουν νέα έκτροπα, η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη με βαριές τιμωρίες για τους παραβάτες.

Παράλληλα ζήτησε από το γηπεδούχο σωματεία να προνοήσει για την ύπαρξη έντονης παρουσίας και ιδιωτικής ασφάλειας.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως: «Δεν είναι δυνατόν 50.000 άνθρωποι να μην μπορούν να παρακολουθήσουν ήσυχα ένα παιχνίδι, επειδή δεν θέλουν 500 άτομα».
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ