Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα για τους ξένους τουρίστες

ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ

διαίτερα θετική είναι η εικόνα της Ελλάδα στη Βρετανία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά στην ελκυστικότητα και στην ασφάλεια του τουρισμού, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το SETE Intelligence. Σύμφωνα με το τελευταίο, αν αυτή η εικόνα διατηρηθεί, τότε θα ενισχυθούν σημαντικά οι προοπτικές της φετινής τουριστικής περιόδου.

Την υλοποίηση της έρευνας ανέλαβε η ανεξάρτητη βρετανική εταιρεία Censuswide και το δείγμα έφθασε τους 3046 ερωτηθέντες, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί ή σκέπτονται να επισκεφθούν τη χώρα μας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μεταξύ 21 και 25 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα παραμένει ένα ιδιαίτερα επιθυμητός προορισμός καθώς το 33% - 38% των ερωτηθέντων (ανάλογα με τη χώρα) δήλωσε ότι θα ήθελε να έρθει για διακοπές στη χώρα μας το 2016. Ποσοστά που είναι υψηλότερα από ανταγωνίστριες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Τουρκία.

Το 73% -80% των ερωτηθέντων θεωρούν την Ελλάδα ασφαλή προορισμό, ποσοστό οριακά χαμηλότερο από της Ισπανίας και Ιταλίας, σημαντικά όμως υψηλότερο από το αντίστοιχο της Γαλλίας και σχεδόν διπλάσιο από της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις δεν επηρεάζουν την απόφαση περίπου του 90% των ερωτηθέντων να επισκεφθούν τη χώρα μας, ενώ επηρεάζουν αρνητικά έναν στους τέσσερις να επισκεφθεί την Γαλλία και έναν στους δύο να επισκεφθεί την Τουρκία.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το προσφυγικό ζήτημα επηρεάζει την εικόνα σχεδόν του 40% των μελλοντικών επισκεπτών της χώρας μας, σημαντικά υψηλότερο από την Ισπανία και την Ιταλία, χαμηλότερο όμως από την Τουρκία. Σύμφωνα με το SETE Intelligence, αυτό δείχνει ότι είναι απαραίτητο να λυθούν άμεσα οι προκλήσεις του προσφυγικού ζητήματος, ενώ θα πρέπει να εξασφαλιστεί ακόμη η συμμετοχή της χώρας στη Συνθήκη Σένγκεν.

Διαβάστε επίσης