Μπορίσοφ σε Τσίπρα: Πάρε μέτρα για τα μπλόκα στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Ανησυχία της Σόφιας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ φέρεται να επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα καλώντας τον να «λάβει μέτρα» με αφορμή τα αγροτικά μπλόκα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Aπό την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών της Βουλγαρίας κάλεσε τον πρέσβη της Ελλάδας στην βουλγαρική πρωτεύουσα ώστε να τον ενημερώσει για τις ανησυχίες που εκφράζει η Σόφια για τα αγροτικά μπλόκα.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων η Σόφια καλεί την Αθήνα να εξασφαλίσει ένα πέρασμα για τα φορτηγά και τις νταλίκες.

«Οι απεργίες είναι απεργίες. Ωστόσο, οι εσωτερικές υποθέσεις (της Ελλάδας) δεν πρέπει να παραβιάζουν την ελεύθερη κυκλοφορία στην ΕΕ» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ντάνιελ Mίτοβ.

Από την πλευρά της, η βουλγαρική Υπηρεσία Οδικής Υποδομής (RIA) έχει εκδώσει ανακοινωθέν με το οποίο συμβουλεύει τους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες για να σχεδιάσουν τη διαδρομή τους «προσεκτικά», λόγω του μπλόκου στον Προμαχώνα.

Η RIA έχει εξασφαλίσει 12 χημικές τουαλέτες στον προαναφερθέντα διέλευσης για να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών που περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Πολλά φορτηγά μεταφέρουν ευπαθή εμπορεύματα που επλήγησαν σοβαρά, με τις επιχειρήσεις να διαμαρτύρονται έντονα για τις ζημιές που υπέστησαν.

Η Βουλγαρική Δημόσια Τηλεόραση μετέδωσε ότι τα τουριστικά πρακτορεία έχουν ακυρώσει μια σειρά από ταξίδια στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ