Πάτρα: Συμπράττουν κατά του ασφαλιστικού επιστημονικοί, παραγωγικοί φορείς και εργαζόμενοι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ
Φωτογραφία Αρχείου

Κοινό μέτωπο συγκρότησαν στην Πάτρα κατά του ασφαλιστικού οι επιστημονικοί φορείς (γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί κ.α), οι επαγγελματίες, καθώς επίσης  οι εργαζόμενοι σε ιδιωτιτικό και δημόσιο φορέα που συμμετέχουν την Πέμπτη στην 24ωρη απεργία.

Το πλαίσιο της κινητοποίησης, αλλά και οι δράσεις που προγραμματίζονται από κάθε φορέα θα ανακοινωθούν στη 1 το μεσημέρι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσουν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων, επισφραγίζοντας τη συμπορευσή τους.

 Κοινή άποψη των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις είναι πως το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί διότι διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση και τα κεκτημένα δικαιώματα των πολιτών  και να ξεκινήσει η συζήτηση από μηδενική βάση.

Είναι  κοινή η διαπίστωση πως εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, πέρα από το οικονομικό αδιέξοδο και την ανεργία, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, θα αυξήσει κατακόρυφα τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή οδηγώντας το σύνολο της οικονομίας της χώρας σε βαθιά ύφεση.

Διαβάστε επίσης