Μάνα και κόρη κοντά στους πρόσφυγες - Οι πατρινές Ντάνα και Κωνσταντίνα Κουλούρη που δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς

τηλεοπτικό αφιέρωμα - Οδοιπορικό στην Μυτιλήνη για την δράση του Ε.Ε.Σ

Ντάνα και Κωνσταντίνα Κουλούρη είναι δύο από τα πρόσωπα που επικέντρωσε σε αυτά ο τηλεοπτικός φακός της εκπομπής Hashtag της Ελεονώρας Μελέτη στο κανάλι "Έψιλον". Χθες βράδυ προβλήθηκε ένα οδοιπορικό στη Μυτιλήνη, αφιερωμένο στη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και όπως ήταν φυσικό, τα "φώτα" στάθηκαν σε δυο γνωστά πρόσωπα από την Πάτρα.

Μάνα και κόρη η Ντάνα και η Κωνσταντίνα Κουλούρη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπου υπάρχει ανάγκη και προσφέρουν βοήθεια στον συνάνθρωπο.

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν πάνω τους λόγω συγκυριών, δεν είναι όμως η πρώτη φορά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τον συνάνθρωπο. Αντιθέτως, είναι περισότερο τρόπος ζωής, παρά ζήτημα ...επικαιρότητας.

 

Διασώσεις, σεισμοί, επανενώσεις οικογενειών, διανομές τροφίμων - ρούχων και φυσικά ένα χέρι βοήθειας στους πρόσφυγες είναι στην καθημερινή δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντών- εθελοντριών του.

"Ο ανθρώπινος πόνος και οι ανθρώπινες ανάγκες είναι στοιχεία που απασχολούν μονίμως τις οικογνειακές μας συζητήσεις" λέει στο tempo24.gr, ο Γιάννης Κουλούρης, σύζυγος και πατέρας των δύο εθελοντιριών, χωρίς να κρύβει την υπερηφάνεια του για τις δύο εθελόντριες. "Είναι στάση ζωής" προσθέτει ο ίδιος για να τονίσει: "Μακάρι να μπορούμε να βοηθάμε όλοι ο ένας τον άλλον" και αποσαφηνίζει ότι η βοήθεια είναι προς πάσα κατεύθυνση και σε οποιαδήποτε ανάγκη: "Να ξέρετε ότι ο ΕΕΣ βλέπει άνθρωπο. Δεν διαχωρίζει εθνικότητα, χρώμα, πολιτισμό. Αυτή είναι η πραγματική ανθρώπινη αλληλεγγύη" καταλήγει

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ