Euroleague: Τεράστια νίκη ο Παναθηναϊκός με 82-79 επί της Νταρουσάφακα

Πολύτιμη για το μέλλον του

Πολύτιμη νίκη για το μέλλον του στην Euroleague πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο κλειστό του ΟΑΚΑ επί της Νταρουσάφακα με 82-79, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Top 16.

Για μία ακόμη φορά στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς κινδύνευσε με νέα ήττα, που εάν ερχόταν θα ήταν καταδικαστική στην υπόθεση πρόκριση. Χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με 17 συνολικά λάθη στο ματς και με το μεγάλο του επιθετικό όπλο εκτός αγώνα (Φελντέιν), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη-θρίλερ επί των Τούρκων που έπαιξαν το «τελευταίο τους χαρτί», αλλά δεν απέφυγαν την 5η σερί ήττα σε ισάριθμα ματς.

Ήταν η 2η νίκη για τους «πράσινους» σε 5 παιχνίδια, χάρις στην οποία μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια, ιδιαίτερα, μάλιστα, ενόψει της επικείμενης ενίσχυσής τους. Ήδη ο Χέινς ανακοινώθηκε, θα ακολουθήσει κι ένας αθλητικός ψηλός, οπότε τα πράγματα αναμένεται να βελτιωθούν στη συνέχεια για το «τριφύλλι» που ακόμη αναζητεί την ταυτότητά του.

Ο Ραντούλιτσα με 17 πόντους κι ένα καθοριστικό ραβερσέ στο τέλος ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Νικ Καλάθη, που απόντος του Διαμαντίδη και με τον Παππά να μην... πατάει ακόμη καλά, έπαιξε σχεδόν 40 λεπτά (39:09) και κατάφερε να πετύχει 14 πόντους. Μεγάλο ματς έκανε και ο Γιάνκοβιτς με 12, με ένα καθοριστικό καλάθι και αυτός στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Από τους Τούρκους, ο Γκόρντον λίγο έλλειψε να νικήσει μόνος του τον Παναθηναϊκό. Πέτυχε 26 πόντους, αλλά στο τρίποντο που επιχείρησε στο τέλος κόπηκε από τον Γκιστ. Πολύ καλός ήταν και ο Λιουκ Χαρανγκόντι που σταμάτησε στους 18 πόντους με 4/6 τρίποντα.

Δύο πρόσωπα είχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος. Ένα κακό στην πρώτη περίοδο, διάστημα στο οποίο οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε 5 λάθη κι έδωσαν την ευκαιρία στη Νταρουσάφακα να πάρει διαφορά 5 πόντων (21-16) στο τέλος του 10λεπτου. ενώ ήταν σαφώς βελτιωμένοι στην δεύτερη, όταν με σερί 7-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ, ενώ παρότι βρέθηκαν ξανά πίσω με 25-30, κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με +8 (42-34). 

Η κακή περιφερειακή άμυνα στο ξεκίνημα του ματς έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Μουχτάρι να φτάνει με ευκολία στο καλάθι, σε αντίθεση με τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς που δεν είχαν λύσεις. Παρά το γεγονός ότι ο Φελντέιν έμεινε... άποντος στο πρώτο 20λεπτο, οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν με επιθετικές αιχμές τους Ραντούλιτσα (9π.), Φώτση (8, 2τρ.) και Πάβλοβιτς (7π.), με τον τελευταίο να κάνει ίσως το καλύτερό του ξεκίνημα σε ευρωπαϊκό ματς από την έναρξη της σεζόν.

Ο Χαρανγκόντι με 8 πόντους και οι Μπιέλιτσα, Ερντέν από 7 έκαναν τη «ζημιά» στην πράσινη άμυνα στο πρώτο 20λεπτο. 

Θρίλερ ήταν το δεύτερο μέρος, με την Νταρουσάφακα να μην αφήνει τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει. Όσες φορές οι «πράσινοι» έδειξαν ότι πήγαιναν να τελειώσουν το ματς, οι Τούρκοι έβρισκαν το τρόπο, κυρίως με τρίποντα να πλησιάσουν και περίπου 7 λεπτά πριν το φινάλε πέρασαν μπροστά με 66-65. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση και με 5-0 σερί έγινε το 70-66.

Από κει και πέρα το ματς ήταν στην «κόψη του ξυραφιού». Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 74-74 και κατάφερε με δύο καθοριστικά καλάθια από τους Ραντούλιτσα και Γιάνκοβιτς να μείνει «ζωντανός» και με τις εύστοχες βολές των Καλάθη και Φελντέιν να φτάσει στη μεγάλη νίκη, παρά την προσπάθεια του Γκόρντον να φέρει... τούμπα το ματς.

Διαβάστε επίσης