Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος περιοχής Κ.Υ. Χαλανδρίτσας: Ψήφισμα για τα Πυρηνελαιουργεία και υπογραφές στην Περιφέρεια

τι αναφερει

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, απεφάσισε με τη βοήθεια των συνεργαζόμενων Πολιτιστικών Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, να εκδώσουν σχετικό ενυπόγραφο ψήφισμα διαμαρτυρίας από τους θυγόμενους κατοίκους, για την προβληματική, μέχρι σήμερα, λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της περιοχής.Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

            Ένα χρονίζον πρόβλημα που έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών, οι οποίοι υποχρεώνονται να εισπράττουν τουλάχιστον την έντονη δυσοσμία και με ότι άλλο περιέχεται στις εκπομπές των. Πριν την συγκομιδή των ελαιοκαρπών, είχαμε ζητήσει τα πυρηνελαιουργεία να λειτουργούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται για την σωστή λειτουργία των από την Περιφέρεια. Δεν μάθαμε εάν τα όσα γράψαμε στην αναφορά μας  υπάρχουν ή όχι στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, εάν δηλαδή τα πυρηνελαιουργεία πληρούν τους όρους. Επίσης από δημοσιεύματα, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν για την συγκεκριμένη λειτουργία νομοθετικές ελλείψεις, καθώς δεν υπάρχουν και τεκμηριωμένες μελέτες για τις εκπομπές των αερίων. Από την άλλη μεριά, οι επιχειρηματίες διατείνονται ότι καλώς πράττουν και απλά αναπνέουμε ελαιόλαδο! Επειδή στο πρόσφατο παρελθόν αμφισβήτησαν οι επιχειρηματίες τις δικές μας καταγγελίες, σήμερα με τις υπογραφές που συγκεντρώσαμε από τόσους Συλλόγους και από τόσες περιοχές, τους πληροφορούμε σύμφωνα με την αρχή της προφύλαξης, ότι δεν έχουν την κοινωνική συναίνεση και αυτό σημαίνει ότι προσφέρουμε στους ανθρώπους της εξουσίας ένα ισχυρό όπλο για να δώσουν τις δέουσες απαντήσεις στους ρυπαντές.


Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει 15 Σύλλογοι (1104 υπογραφές τα πρωτότυπα των οποίων βρίσκονται στα γραφεία του Συλλόγου)
και συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών και από τους υπόλοιπους Συλλόγους.
Θεωρούμε ότι θα πρέπει όλοι μαζί να δραστηριοποιηθούμε  προς τη σωστή κατεύθυνση για να απαλλαγούμε από το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο."
 

 

           

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ