Ένα ηχηρό μήνυμα…

του αποστολου ι. βουλδη

Η 4η Φεβρουαρίου δεν θα είναι μια συνηθισμένη απεργιακή κινητοποίηση. Δεν θα βρεθούν κάποιοι κλάδοι εργαζομένων στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν.

 

Η προκηρυχθείσα απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι απλώς μια 24ωρη αποχή από την εργασία.

 

Θα είναι μια πανεθνική αντίδραση στο σχεδιαζόμενο από την κυβέρνηση μέλλον μας.

Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος του περιορισμού των δαπανών , της επιβίωσης των ασφαλιστικών ταμείων , μα κυρίως της επίδειξης πυγμής προς τους ευρωπαίους εταίρους- δανειστές, πως οι μεταρρυθμίσεις οδεύουν προς υλοποίηση, οι κυβερνώντες πέφτουν σε ατοπήματα.

Η επιχείρηση διάσωσης του συστήματος , κατά τους κρατούντες , είναι το άπαν προκειμένου οι επερχόμενες γενεές να έχουν τη δυνατότητα ενίσχυσής τους όταν θα ενταχθούν στην χορεία των απόμαχων.

Ουδείς ενίσταται. Το ασφαλιστικό μας σύστημα πνέει τα λοίσθια και αυτό είναι απότοκο των τραγικών –έως ποινικώς κολάσιμων- πολιτικών που ασκήθηκαν κατά τα παρελθόντα έτη , προς άγρα ψήφων.

Κανείς δεν θα διαφωνήσει με την αναγκαιότητα λήψης μέρων. Το ολίσθημα όλων των εθνοπατέρων όμως είναι πως πρώτα… χαϊδεύουν ώτα, μετά διαπιστώνουν την έκταση του προβλήματος και εκ των υστέρων τρέχουν πυροσβεστικά. Με αποτέλεσμα όσα προτείνονται προς αποκατάσταση της προκληθείσης ζημιάς να είναι τα χείριστα.

Οι τεράστιες προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση , είχαν ως συνέπεια να θερίζει σήμερα θύελλες , διότι έσπειρε ανέμους , κατά την λαϊκή έκφραση.

Θα είναι υπερβολή να αναφερθεί κανείς σε πομφόλυγες και φληναφήματα, από πλευράς ιθυνόντων. Ωστόσο εύκολα ειπώθηκαν λόγια ανούσια, που τώρα βαραίνουν τις πλάτες όσων τα εκστόμισαν !

Το Ασφαλιστικό θεώρησαν ορισμένοι πως μπορεί να είναι «το σώμα του εγκλήματος», καταθέτοντάς το στους εκπροσώπους της Πολιτείας και με ανεπιτυχείς αστεϊσμούς επιχείρησαν να πείσουν για την ορθότητα της πρότασής τους.

Παιχνίδια όμως με το μέλλον των πολιτών δεν επιτρέπεται σε κανέναν να κάνει , οδηγώντας τον στο έρεβος…

Αυτονόητη και η σύσσωμη αντίδραση της κοινωνίας έναντι όσων σχεδιάζονται ερήμην της.

Και αυτό το μήνυμα που θα σταλεί πρέπει να είναι το ηχηρότερο όλων. Για να ταρακουνήσει συθέμελα όσους θεωρούν πως υπάρχουν ακόμη αποθέματα ανοχής και αντοχής…

 

  

 

  

 

Διαβάστε επίσης