Σία Αναγνωστοπούλου: Στόχος της εκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής, είναι να μην επιβαρύνονται οι λαϊκές οικογένειες

δηλώσεις για τον εξελισσόμενο Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία

Η δημόσια δωρεάν Παιδεία πρέπει να διατηρηθεί, αλλά και να ανασυγκροτηθεί στους τομείς, στους οποίους εμφανίζει προβλήματα. Αυτό τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Κεντρικός στόχος της εκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός, είναι να μην επιβαρύνονται οι λαϊκές οικογένειες με «φροντιστήρια, φροντιστήρια και πάλι φροντιστήρια».

Μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη, για τον εξελισσόμενο Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, η Σ. Αναγνωστοπούλου επεσήμανε: Πρώτον, ότι η «φορά» των διαδικασιών του διαλόγου, εν αντιθέσει προς ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, τώρα είναι «από τα κάτω προς τα πάνω».

Δεύτερον, ότι η διαδικασία αυτή «δεν θα μείνει στην Αθήνα», αντιθέτως θα «ακτινογραφήσει» προβλήματα και δυσπρόσιτων περιοχών.

Τρίτον, ότι έως τον Απρίλιο θα έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προτάσεων , που θα επιτρέψουν «μικρά νομοθετήματα», έως το φθινόπωρο. Το φθινόπωρο, πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός, όλα θα είναι έτοιμα ώστε να ακολουθήσει μεγάλο, κεντρικό νομοθέτημα.

Τέταρτον, ότι έως τώρα έχουν διαμορφωθεί «τραγικές καταστάσεις» και στην Εκπαίδευση, εξ αιτίας πρακτικών πελατειακού κράτους.

Ως παράδειγμα η Σ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση:

«Φτιάχνονταν τμήματα σε μία νύχτα και σε μία νύχτα έκλειναν. Στον αέρα έμεναν μηχανήματα, για τα οποία είχαν πληρώσει οι φορολογούμενοι. Έτσι έμεναν και κτιριακές μονάδες…»

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ