Πάτρα: Χωρίς βεβαιώσεις οφειλών μένουν δανειολήπτες του Νόμου Κατσέλη-Πανικός σε Τράπεζες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα αιτήματα

η προθεσμία λήγει τον Φεβρουάριο

Πατρινοί που έχουν ήδη ενταχθεί στρον Νόμο Κατσέλη και εκ του Νόμου πρέπει να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση του φακέλου τους, βρίσκουν στις περισσότερες περιπτώσεις κλειστές τις πόρτες των τραπεζών.

Όπως αναφέρουν στο tempo24.gr παρά το γεγονός οτι έχουν καταθέσει αιτήσεις για χορήγηση βεβαιώσεων αναλυτικών οφειλών από τον περασμένο Νοέμβριο, μέχρι σήμερα υπάρχουν Τράπεζες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι υπάλληλοι των τραπεζών επικαλούνται φόρτο εργασίας και διαβεβαιώνουν  οτι θα εκδοθούν οι βεβαιώσεις εντός των προβλεπομένων από το Νόμο χρονικών ορίων.

Ωστόσο ο ίδιος Νόμος προβλέπει οτι οι τράπεζες υποχρεούνται να εκδόσουν τις βεβαιώσεις μέσα σε διάστημα 10 ημερών  από την ημέρα κατάθεσης της αίτησης του δανειολήπτη.

Το tempo24.gr συνομίλησε με τραπεζικά στελέχη που υποστήριξαν οτι η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε το τελευταίο τρίμηνο από δανειολήπτες που ήθελαν να υπαχθούν μέχρι τα τέλη του έτους στον Νόμο, αλλά και από όσους ήδη είχαν υπαχθεί, αλλά θα έπρεπε να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, προκάλεσε τις σημαντικές καθυστερήσεις καθώς ήταν αδύνατον οι υπάλληλοι και τα συστήματα της Τράπεζας να ανταποκριθούν άμεσα σε τόσο υψηλό αριθμό αιτήσεων

Διαβάστε επίσης