Πάτρα: "Μπλόκο" στο αποτεφρωτήριο νεκρών από τους κατοίκους με αποκλεισμό των παραγλαύκιων οδών

Παραμονή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος, που αντιδρούν στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, να προχωρήσει στην κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζουν αποκλεισμό των παραγλαύκιων οδών, στο σημείο του Βιομηχανικού Πάρκου, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου., πρόκειται να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις του αποτεφρωτηρίου.

Η κινητοποίηση διαμαρτυρίας διοργανώνεται για την παραμονή του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, όπου πρόκειται να συζητηθεί το θέμα, ωστόσο ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία συνεδρίασης του Σώματος.

Οι κάτοικοι έχουν ήδη καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν θα επιτρέψουν στην περιοχή τους να κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο νεκρών, ενώ έχουν κάνει αισθητή στην Δημοτική Αρχή την «ηχηρή» αντίδραση τους, με την παρουσία αντιπροσωπεία στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας ζωής, τα μέλη της οποίας έδωσαν το «πράσινο» φως για την υλοποίηση των σχεδίων του Δήμου.

Υπενθυμίζουμε πως στο χώρο του ΒΙΟΠΑ, οι κάτοικοι έχουν ήδη τοποθετήσει από την πρώτη στιγμή πανό και μαύρες σημαίες…!

 

Διαβάστε επίσης