Ερώτηση Παπαθεοδώρου σε Φίλη για την Επιλογή Διευθυντών Πρωτοβάθμιας κ Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης Αχαΐας

τι αναφερει

Ερώτηση προς  τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νικόλαο Φίλη κατέθεσε ο βουλευτλής της Δημοκρατικής Συμπαραταξης Θ.Παπαθεοδώρου με θέμα : «Επιλογή Διευθυντών Πρωτοβάθμιας κ Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης Ν. Αχαΐας»

Ειδικοτερα αναφέρει:

 

Η πρόσφατη επιλογή των Διευθυντών Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης στο Ν. Αχαΐας χαρακτηρίστηκε από μία απροκάλυπτη και αυταρχική παρέμβαση υπηρεσιακών και κομματικών κυβερνητικών παραγόντων και από αναξιοκρατικές διαδικασίες κατά τη συνέντευξη, με σκοπό την ανατροπή της κατάταξης των υποψηφίων προκειμένου να αναδειχθούν στις θέσεις των Διευθυντών οι "αρεστοί" στην κυβερνητική πλειοψηφία.

   Η αιτιολόγηση της βαθμολογίας στη συνέντευξη αποτελεί ένα θλιβερό δείγμα καθοδηγούμενων αποκλεισμών και προκατασκευασμένης έκδοσης τελικών αποτελεσμάτων και καταδεικνύει την παραβίαση κάθε αρχής αμερόληπτης κρίσης, ισονομίας και αξιοκρατίας. Η "επιμελημένη" ανατροπή της βαθμολογικής κατάταξης των υποψηφίων είχε ως αποτέλεσμα την αναπλήρωση των μετρήσιμων μορίων μέσω της συνέντευξης και τη μεθοδευμένη τελική επιλογή των κομματικών υποψηφίων.  

   Τέτοιου είδους διαδικασίες προσβάλλουν κατάφορα τις βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου και της δημοκρατικής λειτουργίας των εκπαιδευτικών θεσμών.

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

Επικροτεί αυτές τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο χώρο της εκπαίδευσης; Εάν όχι, προτίθεται να τις αντιμετωπίσει;
Γνωρίζει ότι ο ένας εκ των επιλεγμένων τελικά Διευθυντών  Εκπαίδευσης εμφανίζεται να έχει αναπτύξει κατά το παρελθόν έντονη δραστηριότητα ως αλληλέγγυος του αναρχικού χώρου;

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ