Πάτρα: Διευθυντής Ιδρύματος απειλεί με την σωματική τους ακεραιότητα εργαζόμενους… λόγω ελέγχων!

Στο Εισαγγελέα το θέμα – Ενήμερη και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

«Θα κόψω τα φρένα του αυτοκινήτου σου», «θα βάλω μπράβους να σε χτυπήσουν» είναι  μερικά από τα απειλητικά τηλεφωνήματα που σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr δέχονται τις τελευταίες ημέρες, από τον Διευθυντή του Οικοτροφείου «ΙΡΙΣ» Αχαΐας, εργαζόμενοι και απολυμένοι από το  Ίδρυμα που εδρεύει στην Πάτρα.

Όπως καταγγέλλεται σε ανακοίνωση, της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής πορείας τα  αιτία των απειλών είναι τα αποτελέσματα ελέγχων από επιθεωρητές υγείας του Υπουργείο Υγείας, που είναι ο εποπτεύων φορέας του ΝΠΙΔ  Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε. ΙΡΙΣ, τα πορίσματα των οποίων είναι σε βάρος του και αφορούν στην κακοδιαχείριση και την διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

«Οι απειλές και η τρομοκρατία προς το προσωπικό δεν είναι κάτι καινούριο τους τελευταίους μήνες, όπου σ΄ αυτά τα πλαίσια μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί ήδη 8 εργαζόμενοι» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν και κατόπιν σωρείας καταγγελιών σε βάρος της διοίκησης της Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε. ΙΡΙΣ για κακοδιαχείριση, οι οποίες διαπιστώθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, καταγγελίες για τις οποίες ο Διευθυντής του Ιδρύματος, θεωρεί ότι ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Το Οικοτροφείο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Τομέα και η χρηματοδότηση του γίνεται 100% από το Υπουργείου Υγείας.

Οι εργαζόμενοι και απολυμένοι μπροστά στο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθώς οι απειλές  είναι προσωπικές και αφορούν την ζωή τους, έχουν ήδη απευθυνθεί στον Εισαγγελέα Πατρών και σύμφωνα με τις πληροφορίες του tempo24.gr, του έχουν παραδώσει τα ηχογραφημένα μηνύματα, ως βασικά πειστήρια των καταγγελιών τους για την στάση του Διευθυντή, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Η Δημοκρατική Συνδιακαλιστική Πορεία, καταλήγει στην ανακοίνωση της "Καταγγέλουμε την προαναφερόμενη συμπεριφορά του και Ζητάμε ΑΜΕΣΑ την σχετική παρέμβαση του Υπουργείου και της Δικαιοσύνης. .Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση του συγκεκριμένου κυρίου από το προαναφερόμενο ίδρυμα και την επαναπρόσληψη ΑΜΕΣΑ ΟΛΩΝ των Απολυμένων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι ΕΛΕΓΧΟΙ και τα ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ να μην μείνουν στα χαρτιά"

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ