Πάτρα: Επιστημονικοί φορείς vs Εμπορικός Σύλλογος για τις κινητοποιήσεις της Louis Viton και της Channel - Ποιος αποκάλεσε τον Ρώρο "Κυβερνητικό εκπρόσωπο"!

Μπαράζ δηλώσεων και αντιδράσεων

Μπαράζ αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους κύκλους των επιστημονικών φορέων της Αχαΐας, η ανακοίνωση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας, με ευθείες βολές για διαφοροποίηση των αγώνων των εμπόρων από τις κινητοποιήσεις της γραβάτας, της Louis Viton και της Channel.

photo_0.jpg

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, με τον Πρόεδρο του Θανάση Γιανναδάκη χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ανήρτησε μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Λοιπόν, για να είμαστε ξεκάθαροι και επειδή μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι Σύλλογος, επίσημα, μπαίνει σε διαδικασία κοινωνικού αυτοματισμού του χειρίστου είδους θα πω τα εξής: Στη διατύπωση : «….Επίσης, σαφώς υπάρχουν αποστάσεις των κινητοποιήσεων μας από τις «κινητοποιήσεις» της γραβάτας, της Louis Viton και της Channel. Αγωνιζόμαστε για την κοινωνία της Συνοχής και της Αλληλεγγύης……»
το μόνο που μπορεί να πει κανείς για να μη χάσει κάτι παραπάνω από τα δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν για τη γραφή των παραπάνω είναι ότι
εάν οι χιλιάδες νέων επιστημόνων που διαδήλωσαν απέναντι στο σχέδιο νόμου που προτάθηκε από τον Υπουργό Εργασίας ήταν πραγματικά της γραβάτας, της Louis Viton και της Channel τότε τα μαγαζιά θα πρέπει να θησαύριζαν.

Εάν δεν μπορούν να καταλάβουν ορισμένοι ότι, άσχετα από κόμματα και σκοπιμότητες, υπάρχει μια τεράστια μάζα επιστημονικού προλεταριάτου στη γενιά 30-40 που ούτε σε κανένα πάρτι συμμετείχε αλλά και έφαγε τα χρόνια του στα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία και επιμένει να μένει στη χώρα του με αίμα και ιδρώτα τότε πραγματικά λυπάμαι, όχι για το έλλειμμα κατανόησης αλλά γιατί αναρωτιέμαι τι άλλο θα δούμε.

Αυτά και τα υπόλοιπα όπως και όταν πρέπει".

Σκληρή αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, να είναι και η απάντηση του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, ο οποίος εντός των επόμενων ωρών θα εκδώσει ανακοίνωση.

sofi.jpg

Την ίδια ώρα ο  Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ανδρέας Σοφιανόπουλος μιλώντας στο tempo24.gr, εξαπολύει βέλη προσωπικά στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργο Ρώρο, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «Κυβερνητικό Εκπρόσωπο» και αντί να ενισχύει τον κοινωνικό αυτοματισμό έπρεπε αυτή την ώρα να βρίσκεται στα κάγκελα.

«Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές δεν μπορεί να είναι απαράδεκτο όταν προωθείται από τον κο Χατζηδάκη και ανεκτό όταν προωθείται από τον κο Σταθάκη.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ. υπέπεσε σε βαρύ ατόπημα. Ευελπιστώ πως είναι τυχαίο γεγονός. Γι' αυτό ακριβώς είναι καλεσμένος την Τετάρτη μαζί με όλους τους εκπροσώπους Εργατών, Υπαλλήλων και Επαγγελματιών στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας ώστε να σχηματίσουμε Αχαϊκό Κοινωνικό Μέτωπο απέναντι στη λαίλαπα που έρχεται. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου οφείλει να ξανασκεφτεί πως είναι διαφορετικό το αριστερά μπαίνοντας από το αριστερά βγαίνοντας». προσθέτει ο κ. Σοφιανόπουλος.

Διαβάστε επίσης