Οι αγρότες δεν δέχονται να δουν τον Τσίπρα - "Κλείνουν" Πατρών Πύργου και Πατρών Κορίνθου το απόγευμα - Νέα συνάντηση των "μπλόκων" την Τρίτη

πρώτα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και μετά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Στην υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των αγροτών των 30 – όπως τελικά καταμετρήθηκαν – μπλόκων απ’ όλη τη χώρα, που μετείχαν σήμερα στη σύσκεψη των Τεμπών, ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωσή της, ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών Βαγγέλης Παπαγιαννούλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέλη όλων των συνονιστικών οργάνων και μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι αγροτών από τη δυτική Αχαΐα.

Όπως είπαν στο tempo24.gr είναι αποφασισμένοι να συνταχθούν πλήρως με τις αποφάσεις του πανελλαδικού τους συντονιστικού οργάνου και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν αποκλεισμούς δρόμων (για μια ώρα) και το πρωί αλλά και το βράδυ. Όπως συνέβη σήμερα το πρωί στην Πατρών - Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας, σημείο που αποκλείστηκε από τις 12 μέχρι τη 1. Παράλληλα, οι αγρότες στο μπλόκο της Κάτω Αχαΐας προσανατολίζονται να επαναλάβουν τον αποκλεισμό απόψε (7-8) ενώ για τις περαιτέρω κινήσεις τους θα συνεδριάσει εκ νέου η συντονιστική πιθανότατα το βράδυ μετά τη λήψη του συμβολικού αποκλεισμού. Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζεται και το μπλόκο της Αιγιάλειας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ» απευθύνει θερμό χαιρετισμό σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες που έδωσαν  το αγωνιστικό δυναμικό τους παρών στην χθεσινή πρώτη μέρα στησίματος του Παναιγιάλειου Μπλόκου στα βενζινάδικα στη Ν.Ε.Ο. στο Αίγιο και συμμετείχαν στον συμβολικό αποκλεισμό της ΝΕΟ Αθηνών Πατρών  επί μία ώρα το μεσημέρι και επί μία ώρα το απόγευμα, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων για την επιβίωσή τους.

Συμμετέχουμε στον σημερινό αποκλεισμό της ΝΕΟ Αθηνών-Πατρών στις 6:00 το απόγευμα.

Συμμετέχουμε αύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα στο χώρο του Μπλόκου.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου, του Δικηγορικού Συλλόγου και άλλων επιστημονικών φορέων και εργατικών Σωματείων σε αγωνιστική αλληλεγγύη.

Λαϊκή Συμμαχία για ν΄αποσυρθεί το νομοσχέδιο λαιμητόμος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ίδιας μας της ζωής.

ΟΧΙ στην κοροϊδία και στους εκβιασμούς της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, σύμφωνη με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ "ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΤΡΙΝΙΑΣ"

Προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης μιας κοινής πορείας δράσης και επειδή ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η δημιουργία μπλόκων σε διάφορες περιοχές, ορίστηκε και νέα συνάντηση των εκπροσώπων όλων των μπλόκων την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τότε, όπως ανέφεραν μέλη των συντονιστικών, δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να τους συναντήσει.

Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ