Τέμπη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

νεα σύσκεψη την τριτη

Νέα σύσκεψη την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, ενώ μέχρι τότε δεν θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, ο οποίος το πρωί δήλωσε ανοικτός σε διάλογο με τους αγρότες. Μεγαλώνει το μπλόκο της Νίκαιας, με τον αριθμό των τρακτέρ να ξεπερνά πλέον τις 2.500. Σε σύσκεψη καλούν για το μεσημέρι της Κυριακής οι αγρότες της Θεσσαλίας. Ανοιγοκλείνουν κατά διαστήματα τελωνεία, εθνικές οδοί και κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Νέα σύσκεψη, το μεσημέρι της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε η πανελλαδική συνέλευση των αγροτών στα Τέμπη. Οι εκπρόσωποι των 30 μπλόκων από όλη τη χώρα συμφώνησαν στην υιοθέτηση κοινού διεκδικητικού πλαισίου, που θα αφορά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, ανακοινώσε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών Βαγγέλης Παπαγιαννούλης.

Προς την κατεύθυνση αυτή και επειδή ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η δημιουργία μπλόκων σε διάφορες περιοχές, ορίστηκε η νέα συνάντηση την Τρίτη. Μέχρι τότε, πρόσθεσε ο ίδιος, δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

Στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σκληραίνοντας τη στάση τους αποφάσισαν την Κυριακή και τη Δευτέρα να εντείνουν τους αποκλεισμούς της ΠΑΘΕ με τετράωρο αποκλεισμό ημερησίως, από τις 12 μ.μ. μέχρι της 2 μ.μ. και από τις 7 μέχρι τις 9μ.μ.

Διαβάστε επίσης