Αντιδράσεις από το Αγρίνιο για την ενίσχυση του νοσοκομείου Πύργου

Δεν μας στέλνουν γιατρούς

Αντιδράσεις στο Αγρίνιο για την απόφαση "πρόκληση", όπως την χαρακτηρίζουν, της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία στέλνει καρδιολόγους στον Πύργο και δεν ενισχύει το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Όπως γράφει η sinidisi.gr, οι κλινικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου «βουλιάζουν».

Τι κι’ αν ο Δήμος Αγρινίου ανακοίνωσε προ ημερών την διεξαγωγή συλλαλητηρίου για τα προβλήματα της υγείας στην περιοχή, το αυτί των υπευθύνων δεν φαίνεται να ιδρώνει. Δεν εξηγείται διαφορετικά η απόφαση – πρόκληση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας να ενισχύσει με δύο καρδιολόγους, την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου του Πύργου!

Και βέβαια το θέμα δεν είναι γιατί ενισχύεται η καρδιολογική του Πύργου –ιδιαίτερα από την στιγμή που αντιμετωπίζει προβλήματα αντίστοιχα με την καρδιολογική του Αγρινίου- αλλά με ποια κριτήρια και ποιο σκεπτικό λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή που η πολύπαθη κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος Αγρινίου, δεν πραγματοποιεί εφημερίες λόγω της έλλειψης γιατρών!

Το θέμα αποκάλυψε ο «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και η εκπομπή «10 με… ΤΟΝΟ», γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, ο οποίος άστραψε και βρόντηξε.

«Μετά και από την ενέργεια αυτή, δίνουν ένα ακόμη λόγο για να ξεσηκωθεί το Αγρίνιο. την ερχόμενη Τετάρτη όλοι αυτοί οι κύριοι θα λάβουν την απάντησή τους. αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο. Κάποιοι συνεχίζουν να κωφεύουν. Ή για να είμαι πιο ακριβής εθελοτυφλούν. Επιλέγουν να βλέπου και για το θέμα αυτό μόνο τον Πύργο. Πρέπει όμως κάποια στιγμή τα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Οι Πυργιώτες απ’ ότι φαίνεται αποτελούν είτε τα αγαπημένα, είτε τα κακομαθημένα παιδιά της κυβέρνησης. Πρόκειται για μία πόλη η οποία διοικήθηκε από πολιτικάντηδες και γι’ αυτό το λόγο αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα σκουπίδια. Η Κυβέρνηση όμως συνεχίζει να χαϊδεύει την Ηλεία. Από την άλλη, εμάς αντί να μας στέλνουν γιατρούς μας στέλνουν σκουπίδια. Ε, αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Εύχομαι η απόφαση της ΥΠΕ η οποία μάλιστα διοικείται από δύο Αιτωλοακαρνάνες να μην σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν δεχόμαστε τα σκουπίδια της Ηλείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασίου.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ περί άλλων τυρβάζει, αναφέροντας μάλιστα με ψυχρό τρόπο, ότι τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας μπορούν να εφημερεύουν εναλλάξ!

«Δεν μπορώ να

καταλάβω για ποιο λόγο αντιδρά η Δημοτική Αρχή και οι φορείς του Αγρινίου. Παραλάβαμε πριν μερικούς μήνες ένα χάος για το οποίο δεν έχουμε καμία ευθύνη, προσπαθώντας καθημερινά να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Ομολογώ ότι όντως οι καρδιολογικές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου είναι ανεπαρκείς. Ωστόσο αν δεν ενισχύαμε, έστω και προσωρινά την αντίστοιχη κλινική του νοσοκομείου του Πύργου θα έκλεινε. Στην Αιτωλοακαρνανία οι εφημερίες πραγματοποιούνται εναλλάξ από τα δύο νοσοκομεία. Εξάλλου πρόσφατα εστάλη επικουρικός καρδιολόγος μέχρι να προκηρυχθούν θέσεις μόνιμου προσωπικού. Καλά κάνει το Αγρίνιο και η ευρύτερη περιοχή και διαμαρτύρονται ζητώντας την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας τους, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Σας διαψεύδω όμως κατηγορηματικά, ότι προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη ενέργεια εξαιτίας των απορριμμάτων.

Τα δύο θέματα δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους» υποστήριξε ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι η απάντηση της πόλης την ερχόμενη Τετάρτη στο συλλαλητήριο θα πρέπει να είναι ηχηρή. Σε ότι αφορά βέβαια την ενίσχυση της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Πύργου και το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης, τα συμπεράσματα είναι δικά σας…

Πηγή: sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ