Ούτε βήμα πίσω για τα Πυρηνελαιουργεία κάτοικοι και φορείς στη Δυτική Αχαΐα - Σήμερα "κληρώνει" για κινητοποιήσεις

Αναβρασμός στην περιοχή

Σε καζάνι που "βράζει" έχει μετατραπεί η περιοχή της Δυτικής Αχαϊας με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, να δηλώνουν αποφασισμένοι για την οριστική επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.

Η σημερινή ημέρα είναι καταληκτική όπως χαρακτηρίζουν καθώς εξαντλήθηκαν όλα τα όρια ανοχής και πλέον σειρά έχουν οι κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί εντός της ημέρας.

 Ύστατη η προσπάθεια του Χρήστου Νικολάου χθες το μεσημέρι προκειμένου να συμμορφωθούν οι ιδιοκτήτες των πυρηνελαιουργείων και να σταματήσει η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής. Ο δήμαρχος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης τις εγκαταστάσεις των πυρηνελαιουργείων στη ΒΙΠΕ, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περιβάλλονος Παναγιώτη Μυλωνά και τον αντιδήμαρχο Ωλενίας Χρήστο Σκάγια.

Η παρέμβαση του δημάρχου, έγινε λίγες ώρες νωρίτερα από τις αυστηρές προειδοποιήσεις κατοίκων, φορέων και περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής, οι οποίοι απειλούν με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις μονάδες στη ΒΙΠΕ.

 

Στο μεταξύ από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η συνάντηση κατοίκων φορέων και συλλόγων της δυτικής Αχαΐας για σήμερα στις 7 στο πρώην δημαρχείο Λουσικών, έχουν πάρει «φωτιά» τα τηλέφωνα

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, οι ιδιοκτήτες των πυρηνελαιουργείων, διαβεβαίωσαν ότι οι μονάδες θα λειτουργήσουν για τέσσερις ημέρες ακόμα.

Όμως ο δήμαρχος εκτιμά ότι θα πρέπει να γίνει συνολική παρέμβαση από τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια την επόμενη σεζόν.

Ο κ. Νικολάου από την πλευρά του, ζητά την ορθή εφαρμογή  που προβλέπεται από την νομοθεσία  καθώς  και την προσωρινή παύση λειτουργίας των ξηραντήριων σε περιόδους που οι πνέοντες άνεμοι  έχουν κατεύθυνση τέτοια  που ευνοεί την αερομεταφορά οσμών προς  τους παρακειμένους οικισμούς της ΒΙ.ΠΕ.

Διαβάστε επίσης