Αχαΐα: Στα «κάγκελα» και οι επαγγελματίες για το ασφαλιστικό – «Συζητάνε για εμάς… χωρίς εμάς!» - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Επί ποδός «πολέμου» βρίσκονται σύλλογοι, φορείς και επαγγελματίες της Αχαΐας και της Πάτρας ειδικότερα, για το ασφαλιστικό, το οποίο ουσιαστικά βάζει «λουκέτο» στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους.

fotografia_2.jpg

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν και αυτοί σε δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνοντας πως αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι «ασφαλιστικό» αλλά «έκτρωμα».

Μητρόπουλος Τάσος– Πρόεδρος Κέντρων Διασκέδασης

Αυτό που γίνεται είναι άδικο και δημιουργεί ασφυξία και οικονομικό πνιγμό στην αγορά. Θα κλείσουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα βγουν στην ανεργία. Τα μαγαζιά υπολειτουργούν και δουλεύουν 1-2 μέρες την εβδομάδα μόνο και τώρα θα κλείσουν τελείως.

mitropoulos.jpg

 Πάτσης Ανδρέας – πρόεδρος Ηχητικών Αχαΐας – Ηλείας

Το νέο μέτρο του ασφαλιστικού αποφασίστηκε για εμάς χωρίς εμάς! Παίρνουν αποφάσεις χωρίς να γνωρίζουν τα προβλήματα του κλάδου μας και γενικά τις δυσκολίες της καθημερινής μας ζωής. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα χωρίς να υπάρχουν λύσεις. Ο κλάδος μας πλήττεται ήδη από τους παράνομους που δεν τηρούν νόμιμα έγγραφα και αυτά τα μέτρα θα είναι τελειωτικά.

patsis.jpg

 Παπαϊωάννου Νικόλαος – αντιπρόεδρος Συλλόγου Ψυκτικών

Όλοι οι κλάδοι έχουν τα προβλήματα τους και δεν αντέχουμε άλλο. Ήδη μας έχει επηρεάσει η φορολογία, πόσο μάλλον το ασφαλιστικό.

papaioannou.jpg

 Μεντζελόπουλος Ηλίας – πρόεδρος Ξενοδόχων Πάτρας

Το θέμα είναι πολυσύνθετο, δεν αφορά μόνο τους εστιάτορες, τους ξενοδόχους, κλπ, αφορά όλους μας. Δηλαδή, δεν είναι μόνο ότι θίγονται όλες οι επιχειρήσεις ή όλες οι τάξεις όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Από τη στιγμή που θίγεται ένα μεγάλος μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών, θιγόμαστε όλοι, σαν κοινωνία, γιατί το πρόβλημα είναι συνολικό. Αυτός που το σκέφτηκε σίγουρα θέλει να κάνει κακό στους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν καταλαβαίνω κάτι άλλο. Θέλουν να κλείσουν όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Ήδη οι επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού τομέα έχουν πληγεί με το κομμάτι της αύξησης του ΦΠΑ και μάλιστα περίοδο κατά την οποία είχαν ήδη υπογραφεί τα συμβόλαια, άρα ήταν ένα κόστος τουλάχιστον της τάξης του 10%.

Από την άλλη πλευρά το ασφαλιστικό είναι σαφές ότι ναι μεν στις επιχειρήσεις που το έχουν ήδη κάνει είσαι υποχρεωμένος να το κάνουν, αλλά τώρα πάει εδώ και στους ιδιώτες.

metzelopoulos.jpg

Κουτσοδήμας Φώτης – Μέλος ΔΣ Χρυσοχόων

O σύλλογος Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν. Αχαΐας είναι ως επί το πλείστον αυτοαπασχαλούμενοι. Και ήδη κτυπημένος ο κλάδος από την κρίση και του ότι αποτελούμε είδος πολυτελείας, έχουμε αυξημένη φορολόγηση και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες αδυνατούμε να καλύψουμε με αποτέλεσμα τα χρέη στην εφορία και τα ταμεία να συσσωρεύονται. Τα νέα μέτρα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις έρχονται να δώσουν την χαριστική βολή. Ο σύλλογος Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών Ν. Αχαΐας μαζί με τους Πανελλήνιους Συλλόγους συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και πιστεύουμε ότι θα εισακουστούμε και θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στην μαζική μας αντίδραση.

koutsodimas.jpg

Μιλτιάδης Παπαδόπουλος Πρόεδρος Βιοτεχνών - Ζαχαροπλαστών

Δεν δεχόμαστε το ασφαλιστικό μέτρο γιατί είναι έκτρωμα, είναι καταστροφή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μετά από την επίσκεψη χθες στην Αθήνα και τις συζητήσεις που κάναμε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, πήραμε απόφαση ότι δεν θα περάσει ο Νόμος για το ασφαλιστικό και θα προβούμε σε κινητοποιήσεις στις 4/2. Διαφωνούμε, γιατί με το σχέδιο νόμου που έχει προταθεί που έχουν τεθεί μας βρίσκει αντίθετους, γιατί χάνονται ασφαλιστικά χρόνια στο ταμείο μας από ελεύθερους επαγγελματίες χρόνων επειδή αυτοί θέλουν να κάνουν κοινωνική πολιτική και ο νοών νοείτο.

miltiadis.jpg

Κοτοπούλης Γεώργιος – πρόεδρος Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας

Ο Σύλλογος μας διαμαρτύρεται εντόνως πιστεύοντας ότι αυτά δεν είναι ασφαλιστικά μέτρα αλλά φορολογικά. Δεν έγινε καμία διαβούλευση με τους συναδέλφους και συζητάνε σοβαρότατα θέματα για εμάς, χωρίς εμάς. Ο κλάδος της Εστίασης και της Αναψυχής αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα πέραν της κρίσης, της ανεργίας, των χαμηλών τιμών και της μικρής κατανάλωσης, αυτό του ΦΠΑ 23%. Το 65% των συναδέλφων για το έτος 2014 δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του. Αν οι εισφορές αυξηθούν το ποσοστό σίγουρα θα μεγαλώσει. Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί αφορά όλους μας!

kotopoulis.jpg

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ