Στα 12 έτη το όριο «συνταξιοδότησης» όλων των αυτοκινήτων ενοικίασης

Αντιδρασεις από τις εταιρίες εισαγωγής

Στα δώδεκα χρόνια αυξήθηκε το όριο «συνταξιοδότησης» όλων των αυτοκινήτων που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρείες ενοικιάσεων σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύει το Enikonomiaπαρατείνοντας τη «ζωή» τους ως «επαγγελματικά» από 3 έως και 7 χρόνια!

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το ΦΕΚ που αυξάνει τα όρια ηλικίας των αυτοκινήτων ενοικίασης.

Πάντως το ΦΕΚ εμφανίστηκε «ξαφνικά» καθώς τόσο οι εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ όσο και στελέχη από το οικονομικό επιτελείο τόνιζανπως θα περάσει μαζί με την τροπολογία της παράτασης του μέτρου της απόσυρσης...

Αντιδράσεις από εισαγωγικές εταιρείες ΙΧ

Η αύξηση των ορίων ηλικίας των αυτοκινήτων προς ενοικίαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση κάποιοων εισαγωγικών εταιρειών οι οποίες γνωρίζοντας πως το 50% του συνόλου των πωλήσεων καινούριων ΙΧ αφορούν «εταιρικά αυτοκίνητα» θα μειώσουν περαιτέρω τις πωλήσεις τους με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στο Enikonomia στελέχη εισαγωγικών εταιρειών: «Αν αυξηθούν τα όρια ηλικίας των οχημάτων που χρησιμοποιούν οι εταιρείες ενοικίασεων οι πωλήσεις θα "παγώσουν" ενώ παράλληλα θα υπάρξει μεγάλος αντίκτυπος στην οδική ασφάλεια καθώς όλοι γνωρίζουν πως ο συγκεκριμένος στόλος αυτοκινήτων δεν συντηρείται σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών και βέβαια θα έχουμε "κινούμενες βόμβες" στους ελληνικούς δρόμους».

Από την άλλη μεριά επίσης οι εταιρείες ενοικίασης και χρονομίσθωσης αυτοκινήτων αποτελούν τη βασική πηγή άντλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για τις εμπορίες ΙΧ. Αν παραταθεί η διάρκεια «ζωής» τους τότε τα κρούσματα με αυτοκίνητα με «γυρισμένα» χιλιόμετρα θα εξελιχθεί σε μάστιγα εις βάρος βέβαια των καταναλωτών.

Κερδισμένες οι μικρές εταιρείες ενοικίασεων

Οι εταιρείες ενοικιάσεων και χρονομίσθωσης, κυρίως οι μικρές, είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την αύξηση των ορίων ηλικίας σε όλους τους τύπους οχημάτων που διαθέτουν καθώς σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να επενδύσουν άμεσα για την απόκτηση νέων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να ενισχύσουν την ρευστότητά τους...

Πηγή: enikonomia.gr