Αχαΐα: Σύγχρονο και βιοκλιματικό το νέο Γυμνάσιο στα Λουσικά αλλά... χωρίς θρανία και πίνακες!

αρμόδιο το υπουργείο παιδείας

Πριν από λιγες ημέρες παραδόθηκε το νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα στα Λουσικά Αχαΐας. Μόνο παραδόθηκε χωρίς θρανία και πίνακες και άλλα είδη εξοπλισμού! 
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, στο νέο Γυμνάσιο, δεν υπάρχουν θρανία και θα μεταφέρουν τα παλιά από τις λυόμενες εγκαταστάσεις! Δεν έχουν ούτε πίνακες… Θα χρειαστεί λοιπόν να τρυπηθούν οι νέοι τοίχοι για να τοποθετηθούν οι παλιοί πίνακες. Ας μην εξετάσουν αν στα νέα υπερσύγχρονα σχολικά συγκροτήματα, θα έπρεπε να καταργηθούν οι πίνακες με τις κιμωλιες, τουλάχιστον να υπήρχαν; 
Οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από κύκλους της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας η οποία παρέδωσε στον δήμο το σχολικό συγκρότημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αρμοδιότητα της Περιφέρειας σταματά εδώ. Από εκεί και πέρα, το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας είναι υπεύθυνο για την αποστολή του εξοπλισμού. Τώρα πότε και αν θα στείλει, αυτό δεν το γνωρίζει κάποιος.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ:


(φωτογραφίες Α. Παπασταματόπουλος)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

Πρόκειγαι για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό και ενεργειακά αποδοτικό, σχολικό συγκρότημα κατασκευασμένο με τα καλύτερα αρχιτεκτονικά πρότυπα, το οποίο φιλοξενεί δεκάδες μαθητές.

Το νέο Γυμνάσιο Λουσικών, είναι έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.904.611,24 ευρώ, το οποίο υλοποιήθηκε εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2007-2013.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σχολείο, το οποίο θα μπορέσει να υποδεχθεί όλους τους μαθητές της περιοχής, οι οποίοι τα τελευταία επτά χρόνια έκαναν μάθημα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, μέσα σε λυόμενα, εξαιτίας των σοβαρών ζημιών που είχε υποστεί το παλιό τους κτίριο από τον σεισμό τον Ιούνιο του 2008» είχε δηλώσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας την ημέρα της παράδοσης.

«Αυτό το σχολείο είναι ένα από τα 29 ενταγμένα έργα προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ που εκτελούμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με καθαρά ευρωπαϊκούς πόρους για την Παιδεία, τα περισσότερα από τα οποία ολοκληρώνονται ή ήδη έχουν ολοκληρωθεί. Στόχος μας είναι και η νέα Προγραμματική Περίοδος να στηρίξει ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό», συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Και είχε καταλήξει: «Όπως είχα δεσμευτεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας τον Οκτώβριο 2012, στα Λουσικά, που είχε ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την πορεία αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων και τις ανοικτές εκκρεμότητες που υφίσταντο, ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κάνουμε σήμερα πράξη την υπόσχεσή μας και παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία ένα έργο έτοιμο προς χρήση».

Διαβάστε επίσης