Ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών...η παλιά Χαρτοποιία Αιγίου

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, στο θέμα της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος στον Δήμο Αιγιάλειας, με τις «πλάτες» μάλιστα του αρμοδίου υπουργείου και του ΕΟΤ, οι ιθύνοντες των οποίων δείχνουν να έχουν πιστέψει στο εγχείρημα, με πρώτη την επικεφαλής τους- υπουργό Έλενα Κουντουρά.

Οι πρόσφατες  επαφές της, τόσο με τον Δήμαρχο της περιοχής όσο και με την ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, ανέδειξαν την προσφορότατη παράμετρο ξενοδοχειακής ανάπτυξης – εντός κι εκτός Αιγίου - λόγω πλεονεκτημάτων του τόπου αλλά και της χιλιομετρικής απόστασης  από την Αθήνα,  που θα μειωθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση της «Ολυμπίας Οδού» και του νέου προαστιακού σιδηρόδρομου από  Κιάτο μέχρι και Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια υπουργός έχει «πλασάρει» την περιοχή σε ενδιαφερόμενους επενδυτές του χώρου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καλοβλέποντας ιδιαιτέρως την περίπτωση των παλιών εγκαταστάσεων της Χαρτοποιίας στη Μυρτιά, δίπλα από τη θάλασσα, που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του δήμου, με την ξεκάθαρη πρόθεση της μετατροπής του σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, συνυφασμένες με την ιστορία της βιομηχανίας, τα μουσειακά του χαρακτηριστικά και τους «παραδεισένιους» κήπους, που κάποτε γίνονταν οι δεξιώσεις των ιδιοκτητών της, αλλά τώρα αποτελούν «εύφορη» περίπτωση ανάπτυξης εμπορικής αξιοποίησης , με έμφαση στην εστίαση και την αναψυχή.

Στις πρώτες διερευνητικές επαφές της ηγεσίας του υπουργείου τουριστικής ανάπτυξης, έχει καταγραφεί η έλξη ιδιωτών, που συνδυάζουν μία μελλοντική ξενοδοχειακή μονάδα με την πιθανή επιβατική κίνηση στο παράπλευρο νέο λιμάνι του Αιγίου, την κατασκευή  Μαρίνας ευρωπαϊκών προδιαγραφών στη θαλάσσια περιοχή  αριστερά του εργοστασίου, αλλά και την περίοπτη θέση του Ιερού Προσκυνήματος  της «Παναγίας Τρυπητής», μερικά μόνο μέτρα πριν το χαρτοποιητικό συγκρότημα, που διασφαλίζει βιωσιμότητα εξαιτίας της τεράστιας επισκεψιμότητας , ολοχρονίς.

Δεν είναι τυχαίο, ότι προ ολίγων ημερών, ο δήμος ρωτήθηκε για το καθεστώς δόμησης και αναμόρφωσης της Παλιάς Χαροποιίας, για να λάβει θετική απάντηση, ετοιμάζοντας μάλιστα ειδική έκθεση προς το υπουργείο, που θα περιλαμβάνει πλήρη εικόνα του εκεί χώρου, όπως κι άλλων προβαλλόμενων περιοχών, που επί το πλείστον  έχουν να κάνουν με την προβολή τους, μέσω του νέου επίσημου χάρτη του «Ελληνικού Οργανισμού  Τουρισμού», σημειωτέον δε για πρώτη φορά.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, όταν ρωτήθηκε, δεν δίστασε να παραδεχθεί την ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη, δίχως ν’ «ανοίξει τα χαρτιά» του. «Πράγματι, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να γίνει σε χώρο της Χαρτοποιίας, ξενοδοχείο. Ξεκαθάρισα στο υπουργείο, ότι ένα τμήμα της μόνο είναι διατηρητέο και δεν επιδέχεται  τέτοιες παρεμβάσεις, ωστόσο όλο το υπόλοιπο και το σημαντικότερο το μεγαλύτερο, είναι διαθέσιμο» δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα του επενδυτικού ενδιαφέροντος που παρατηρείται.

Διαβάστε επίσης