Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας: "Όλοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν

ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς κ στη συγκέντρωση του Ε.Κ.Π στις 10:30 το ΠΡΩΙ

130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων.

Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944  η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματος της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης, που καμιά κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει.

Σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών, απέναντι στους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από το σωματείο μας

Διαβάστε επίσης