Μορφωτικός Σύλλογος Κυριών: Eκδήλωση στην Αγορά Αργύρη για τα 93 χρόνια του Συλλόγου - ΦΩΤΟ

Βραβεύτηκαν μέλη για την πολυετή προσφορά τους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Ελληνίδων Κυριών την Τέταρτη, 24 Απριλίου 2024, στην κατάμεστη  αίθουσα της Αγοράς Αργύρη, με αφορμή την συμπλήρωση 93 χρόνων του συλλόγου.
 

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, καθώς αναφέρθηκαν πολλές ιστορίες για πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ίδρυση και τις δράσεις, καθ' όλη την περίοδο λειτουργίας του.

Ο κ. Χρήστος Μούλιας, δικηγόρος - συγγραφέας, αναφέρθηκε στις σημαντικές στιγμές της πορείας και της προσφοράς του συλλόγου στην πατραϊκή κοινωνία.

Η κα Ευανθία Στιβανακη, καθηγήτρια Θεατρικών Σπουδών Παν/μιου Αθηνών, αναφέρθηκε στο έργο του Μορφωτικού, καθώς και στη γυναικεία αλληλεγγύη  από το παρελθόν,  μέχρι σήμερα,  αλλά και στις προοπτικές που υπάρχουν για το μέλλον.

morfotikos_90_xronia-36.jpg

Παρουσιάστηκε το λεύκωμα που εκδόθηκε για την επέτειο, με προβολή βίντεο λίγων λεπτών.

Βραβεύτηκαν μέλη για την πολυετή προσφορά τους, και πρόσωπα που έζησαν  από κοντά το σύλλογο κατέθεσαν την προσωπική τους εμπειρία.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος - αρχισυντάκτρια της εφημερίδας "Πελοπόννησος", κα Μαρίνα Ριζογιάννη.

morfotikos_90_xronia-33.jpg

Για την οργάνωση της εκδήλωσης και την έκδοση του λευκώματος, συνέβαλε αποφασιστικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αγκάλιασε γενικά το Σύλλογο και τον στήριξε έμπρακτα.

Παραβρέθηκαν:  Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φωκίων Ζαΐμης, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας κα Βίβιαν Σαμούρη, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, μέλη και φίλοι του Μορφωτικού, καθώς και απόγονοι παλαιών μελών με σημαντική  συμβολή.
Η βραδιά έκλεισε με την προσφορά κοκτέιλ στο χώρο της εκδήλωσης.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ