Πάτρα: Εκδήλωση του ΙΝΑΔΕ

Ο Πρόεδρος Αθ. Παπανδρόπουλος και ο Γ.Γ. Φωκίων Ζαΐμης

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε) με τίτλο «Η πορεία της Ελλάδας & της Ευρώπης στο πλαίσιο των Διεθνών Γεωπολιτικών Εξελίξεων», την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 17.00 στην Αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Με φόντο τις γεωπολιτικές εξελίξεις, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ), πρόκειται να θέσει στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου τις εξελίξεις στο δαιδαλώδες γεωπολιτικό περιβάλλον.

Μερικά από τα θέματα που θα τεθούν υπό συζήτηση είναι οι αγωγοί φυσικού αερίου στην Ευρώπη, οι μεταναστευτικές ροές, θέματα άμυνας και εξοπλισμού, η Συνθήκη της Λωζάνης, η διπλωματία των πόλεων και Περιφερειών, η Κύπρος και ο Ελληνισμός καθώς και ο ρόλος της ΕΕ στο νέο γεωπολιτικό πλαίσιο.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης και ο Μελέτης Μελετόπουλος, Διδάκτωροικονομικών και κοινωνικών επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, Μιχάλη Αγγελόπουλο (ΝΔ), Ευάγγελο Αντώναρο (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και Μαριζέτα Αντωνοπούλου (ΠΑΣΟΚ).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας του ΙΝΑΔΕ, Φωκίων Ζαΐμης.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

 

Διαβάστε επίσης