Σωφρονιστικός υπάλληλος και κρατούμενος διακινούσαν ναρκωτικά μέσα στις φυλακές νέων του Αυλώνα

Ένας κρατούμενος που είχε τη θέση του αρχιμάγειρα στις φυλακές κράτησης Νέων Αυλώνα και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθησαν για εμπόριο ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ο 46χρονος γνωρίζοντας καλά τα κατατόπια της φυλακής, αλλά και τους πλημμελείς ελέγχους που γίνονταν, είχε αναπτύξει ένα ολόκληρο δίκτυο και διακινούσε, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από λίγους μήνες έφτασε στο Εσωτερικών Υποθέσεων η πληροφορία ότι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων ουσιών, αντί 1.500 ευρώ τη φορά. Όμως και τα κινητά τηλέφωνα πληρώνονταν «χρυσά», καθώς η τιμή τους έφτανε από 500 έως 600 ευρώ το καθένα.

Ο αρχιμάγειρας για να «μαγειρεύει» τις… «δουλειές» του είχε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο, του οποίου μάλιστα ο σωφρονιστικός υπάλληλος γνώριζε την ύπαρξη χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό για να σταματήσει την παράνομη δράση του κρατούμενου, ο οποίος «είχε άμεση πληροφόρηση για ενδεχόμενες έρευνες στο Κατάστημα, στους χώρους του οποίου κινούταν ελεύθερα, ακόμα και σε ώρες που οι υπόλοιποι κρατούμενοι βρίσκονταν σε περιορισμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ανακοίνωση της αστυνομίας. Βασικά μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος ήταν μια 43χρονη, η οποία εισήγαγε ναρκωτικά κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων στις φυλακές και ένας 24χρονος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος, με την εύρεση και προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλλήψεις από το Εσωτερικών Υποθέσεων έγιναν τη στιγμή που η 43χρονη επιχείρησε να εισάγει στο Κατάστημα Κράτησης, ώστε να παραδώσει – κατά το επισκεπτήριο- στον 46χρονο, 46 ναρκωτικά χάπια, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα στον στηθόδεσμό της. «Τα μέλη του κυκλώματος εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι υπήρχε έλλειψη τεχνολογικών μέσων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ή συσκευών τηλεφώνων, καθώς και προσωπικού θηλυκού γένους, ώστε να είναι εφικτή η σωματική έρευνα σε επισκέπτριες» περιγράφει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Από τις έρευνες που ακολούθησαν σε χώρους κράτησης και σε οικίες, καθώς και από την κατοχή των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-17,7- γραμμάρια κάνναβης,
πλήθος κινητών τηλεφώνων,
-2- smartwatch,
-4- πλαστά υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας σωφρονιστικού υπαλλήλου,
πλήθος αναβολικών σκευασμάτων,
-8- ασύρματοι,
-3- σπρέι πιπεριού,
-895- ευρώ,
αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων συνολικού ύψους -28.466- ευρώ και
-1- όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.